ANA SAYFA > İZMİR > Zeynep Altıok: ''1 Eylül Dünya Barış Günü Kutlu Olsun!''

Zeynep Altıok: ''1 Eylül Dünya Barış Günü Kutlu Olsun!''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Zeynep Altıok: ''1 Eylül Dünya Barış Günü Kutlu Olsun!''

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, 1 Eylül Dünya Barış Günü Nedeniyle mesaj yayınladı.

Zeynep Altıok'un mesajı şu şekilde;

“Çocuğun gördüğü düştür barış” demişti büyük Yunan şairi Yannis Ritsos. 

İnsanlık kıyılara vuran ölü çocuk bedenlerinin ağır yüküyle karşı karşıya. Ülkemiz içte ve dışta süren savaşların acılarıyla baş başa. 2. Dünya Savaşından günümüze ülke, bölge ve dünya yakın tarihinin en zorlu döneminden geçiyoruz. 

Bugün Ortadoğu kan gölüne dönmüş durumda. Binlerce yıllık şehirler yok ediliyor, terör örgütleri vahşice işledikleri cinayetleri bütün dünyaya izletiyor. Suriye’nin 500 binden fazla insanı katledildi. 5 milyona yakın insan evini terkedip mülteci durumuna düştü. Tankların, topların, savaş uçaklarının, silahların gölgesinde Suriye neredeyse yok oldu. Emperyalizmin yağma düzeni Suriye’yi paramparça hale getirdi. Irak, Yemen, Libya, Afganistan silahların gölgesinde savaş oyununun parçası haline getirildi. Bu coğrafyanın kaderi savaşların kaderiyle birleştirildi. 

Ölü bedenlerin sokak ortasında günlerce alınmayı beklediği, kent meydanlarının katliam meydanlarına çevrildiği, 10 Ekim’lerde barış talebine katliamlarla cevap verildiği, şehirlerin tuzla buz olduğu, gencecik yaşta şehit edilen evlatlarımızın tabutlarını taşımaktan yorulduğumuz kanlı bir yıl geçirdik. 

Barışın değil savaşın egemen olduğu, barış diyenlerin linç edildiği, hapsedildiği, sürgün edildiği bir Türkiye manzarasını yaratan savaş tüccarlarının barışın değerini anlamasını beklemesek de, toplu cenazelerin arasında kaybolup giden her tabutun ayrı bir can, bir yaşam taşıdığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu yüzden hem içte hem de dışta sorunlarımızı barış zemininde çözmek zorundayız. Türkiye’nin ihtiyacı, hukukun üstünlüğüne, adalete, demokrasiye ve özgürlüğe dayalı tam bir iç ve dış barıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkede ve bölgede barışın egemen olması için her türlü hukuki ve demokratik mücadeleyi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. 

1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun!

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çocuk Kulübü'nde hem öğren hem eğlen
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?