ANA SAYFA > İZMİR > Zafer Yolu kafilesi Zafertepe’de

Zafer Yolu kafilesi Zafertepe’de

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Zafer Yolu kafilesi Zafertepe’de

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin kurtuluşunun 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında düzenlediği Kocatepe’den İzmir’e Zafer ve Anma Yürüyüşü sürüyor. Türkiye’nin dört yanından pek çok yurttaşın katıldığı Zafer Yolu kafilesi bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusuyla Zafertepe'ye ulaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kurtuluşunun 100’üncü yılı anısına düzenlenen Zafer ve Anma Yürüyüşü 30 Ağustos’ta da heyecan ve coşku içinde sürüyor. 9 Eylül'de İzmir'de son bulacak 400 kilometrelik tarihi yürüyüşe katılan Zafer Yolu kafilesi Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Dumlupınar Meydan Muharebesi'ni bizzat sevk ve idare ettiği Zafertepe’de inşa edilen Zafer Anıtı ve Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı’nın yer aldığı Başkomutan Tarihi Milli Parkı’nı ziyaret etti. Kafile, Dumlupınar Meydan Muharebesi'nin en kanlı çarpışmalarının yaşandığı coğrafyada duygu dolu anlar yaşadı.

Dumlupınar Şehitliği’ne yürüdüler
Bin 181 rakımlı Zafertepe’den, Yüzbaşı Şekip Efendi, Kırık Kağnı ve Üç Komutan Anıtı’nın yer aldığı Çalköy’e geçen kafile, bayram sevincini köylüler ve çocuklarla paylaştı.
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında bugün düzenlenen anma törenleri için ilçe merkezinden İzmir Marşı eşliğinde Dumlupnar Şehitliği’ne yürüyen kafile, akşam saatlerinde Banaz Kaplangı Dağı’na doğru yola çıkacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'nın ilk haftaki rakibi belli oldu
Sonraki Haber 30 Ağustos Zafer Bayramı Karşıyaka’da kutlanıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?