ANA SAYFA > GÜNDEM > Yuvanın çocuklarına muhteşem sünnet şöleni

Yuvanın çocuklarına muhteşem sünnet şöleni

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yuvanın çocuklarına muhteşem sünnet şöleni

Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü, sevgi evleri ve çocuk evlerinde kalan 22 çocuk için sünnet şöleni düzenledi.

İzmir Üniversitesi Hastanesi tarafından sünnetleri gerçekleştirilecek olan 22 çocuk için Karşıyaka Çocuk Yuvası bahçesinde düzenlenen şölen, Karşıyaka Kemalpaşa Camii İmamı Sırrı Özdemir tarafından Kuran-I Kerim Hilaveti, Çiğli Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar tarafından dua okunarak başladı. Daha sonra davetlilere düğün yemeği verildi. Sünnet olarak erkekliğe ilk adımı atacak devlet korumasındaki çocuklara protokol ve davetliler tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Şölende İzmir Vali Yardımcısı Adem Karahasanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanğlay, birer konuşma yaptılar.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanğlay, Sünnetin toplumumuzda çok önemli değeri olan bir olgu olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü. Sünnet hem dinimiz açısından, hem de sağlık açısından önemli bir gereklilik. Geleneklerimizde de bunu gerçekleştirirken, çocuklarımızın erkekliğe ilk adımlarını atışı olarak nitelendirdiğimiz süreçte bunun keyfini, mutluluğunu tüm sevenleriyle birlikte eğlenerek belirli törenlerle dua ederek hayır isteyerek gerçekleştirmek bir gelenektir. Tüm toplumumuzda da çocuklarımız için bu adımı atarken bu tür törenler düzenlenir. Biz de istedik ki koruma ve bakım altında olan çocuklarımızı aynen toplumdan soyutlamadan bu şekilde bir törenle beraber erkekliğe ilk adımlarını atmaları sürecinde ve ilk mürüvvetlerinde bu sevinci paylaşalım dedik… Ben bu törende bizimle birlikte olan ve bu organizasyonda bizlere destek olanlara özellikle teşekkür etmek istiyorum. Özellikle İzmir Hastanesi Medical Park el ele çocuk projesi gönüllülerine, Karşıyaka korunmaya muhtaç çocuklar yardım derneği ve tüm gönüllülere yardımlarından ve bu programa teşriflerinden dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum.

İzmir Vali Yardımcısı Adem Karahasanoğlu ise şunları söyledi, “Geleneklerimizde de önemli bir yeri olan sünnetin bu akşam burada icra edilmekte olduğundan dolayı emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara, kişilere huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum. Yine hepinizin bildiği gibi sünnet erkekliğe atılan ilk adımdır. Bu 22 yavrumuzun erkekliğe ilk adımını attıkları bu önemli günlerinde sizler gibi onlarla birlikte olmanın büyük bir mutluluğunu yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Yine bu erkekliğine adımın atan yavrularımızın yaşamları boyunca sağlıklı, mutlu bir yaşam sürmelerini vatanına milletine yararlı bireyler olarak yetiştirilmelerini temenni ediyorum. Hepinizin bildiği gibi aile sadakattir, hoşgörüdür, sahiplenmedir. Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğümüz adına yaraşır bir şekilde aile olduğunu hem de büyük bir aile olduğunu bu sünnet töreniyle birlikte bir kez daha kanıtlamış ve bizlere göstermiştir.”

Sünnet şölenine İzmir Vali Yardımcısı Adem Karahasanoğlu, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanğlay, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Dr. Hatice Ergüven, Sağlık İlçe Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, Çiğli Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar, Karşıyaka Çocuk Yuvası Müdürü Adnan Güneş, Karşıyaka Kemalpaşa Camii İmamı Sırrı Özdemir, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, Ak Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, İzmir Üniversitesi Hastanesi yöneticileri ve beşyüze yakın davetli katıldı.

Çocukların şenlikten çok mutlu oldukları, şenliğe katılan davetlilerin kurum yöneticilerine teşekkür ederek ayrıldıkları dikkat çekti.

Haber Foto: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka İskele'den denize atlayarak intihar etti...
Sonraki Haber Karşıyaka'da 4 gün elektrik kesintisi var

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?