ANA SAYFA > EKONOMİ > Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,21 arttı

Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,21 arttı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,21 arttı

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE), 2016 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,21 artış gösterdi.

Bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 3,41,  bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,96 artış gösteren Yİ-ÜFE on iki aylık ortalamalara göre yüzde 4,77 oranında arttı. Sanayinin dört sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yüzde 1,18 artış, imalat sanayi sektöründe yüzde 0, 16 artış, elektrik ve gaz sektöründe yüzde 0,49 artış şeklinde gerçekleşirken, su sektöründe ise yüzde 0,29 düşüş görüldü.

AYLIK EN FAZLA ARTIŞ HAM PETROL VE DOĞALGAZDA

Bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler; yüzde 6,24 ile ham petrol ve doğal gaz, yüzde 2,99 ile diğer mamul eşyalar ve yüzde 2,87 ile metal cevherleri alt sektörleri oldu. Buna karşılık kok ve rafine petrol ürünleri yüzde -2,68, kömür ve linyit yüzde -0,38, ana metaller yüzde -0,34 ile bir ay öncesine göre endekslerin en fazla düştüğü alt sektörler arasında yer aldı.  

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2016 yılı Temmuz ayında aylık ve yıllık en fazla artış dayanıklı tüketim mallarında gerçekleşti. Dayanıklı tüketim malları bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 8,78, on iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 12,34 oranında artış gösterdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’dan filede 7 imza
Sonraki Haber Kaf Kaf'ta 3 puan silme cezası tehlikesi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?