ANA SAYFA > İZMİR > Yüksel: ''Bu davetler artık son bulsun''

Yüksel: ''Bu davetler artık son bulsun''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yüksel: ''Bu davetler artık son bulsun''

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir Ticaret Odası Olağanüstü Meclis toplantısında AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın kendisine yaptığı, darbe girişimini protesto gösterilerine katılmasına ilişkin davete, normalleşme çağrısıyla cevap verdi.

Davete ilişkin değerlendirmesinde, ülkedeki gerilimin zaten yükseltildiğini, Türkiye’nin ve halkın ihtiyacı olan şeyin normalleşmek ve gerginlikten uzaklaşmak olduğunu” dile getiren Alaattin Yüksel şöyle konuştu.

"AKP il başkanı Sayın Bülent Delican’ın davetine, bende bir çağrıyla karşılık vermek isterim. Ülkemizde yaşadığımız darbe girişimi ve sonrasında ilk gün çok önemliydi. Zaten o gün her siyasi görüşten insanımız alanlara çıkarak, darbeye karşı demokrasiyi savunmak için darbecilere karşı gelmiş, darbenin önlenmesinde de önemli bir rol üstlenmiştir. Ancak artık meydanlara toplanmak hem o meydanlardaki insanlarımızın güvenliğinin sağlanması, hem de provokasyonlara zemin hazırlaması açısından bir güvenlik zafiyeti doğurmaktadır. Öyle ki, Ankara’da Barış Anıtı'na, İzmir’de Saat Kulesi'ne saldırılar olmuş, İzmir’de ve farklı bazı illerde sivil halktan kişiler karşı karşıya gelmiş, bazı vatandaşlar yaralanmış ve hatta linç edilmek istenmiştir. Artık bu türden bazı olaylar meydanlarda bölünmeyi, siyasi ve dini görüşlere göre ayrışmayı ortaya çıkarma tehlikesi doğurmaktadır. Üstelik halkımızın yığınsal bir şekilde, önceden belli yerlere davet edilmesi, bugünlerde büyük bir güvenlik açığı da oluşturabilir. Ülkemizde zaten gerilim hat safhadayken, bir de kontrolsüz kalabalıkların meydana çıkması, hatta halkın arasına karışan bazı grupların bu çağrıları fırsat bilerek, ordumuzun şerefli mensuplarını da rencide edecek şekilde sloganlar atarak, gösteri yapmasını doğru bulmuyoruz. Halkımızın isteği bir an önce hayatın normale dönmesi, bu gerginlik yaratan durumların sona ermesidir. Sayın Bülent Delican’a bende bir çağrıda bulunmak isterim. Türkiye’de hayatın normalleşmesi, insanlarımızın sakinleşmesi ve gerginliğin ortadan kaldırılması için, meydanlara yapılan ve demokrasi şöleninden çok, aşırı hareketlerin sergilendiği kontrolsüz eylemlere doğru dönüşen bu davetler artık son bulsun"

TÜRKİYE’NİN HUZURU ORTAK PAYDAMIZ OLMALI

Yüksel, sözlerini “Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması, parlamenter sistemin ve demokrasimizin güçlendirilerek devamı ve halkımızın huzuru ortak paydamızdır diye düşünüyorum. Böyle hassas günlerden geçerken, herkesi sorumluluk duygusuyla hareket ederek hayatın normalleşmesine ve gerginliğin sonlandırılmasına katkı koymaya çağırıyorum” diyerek sonlandırdı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Muhtar Kasap: ''İzban bölgemizin kanayan yarası''
Sonraki Haber İzmir'de 19 hakim ve 5 savcı tutuklandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?