ANA SAYFA > İZMİR > Yüksek lisans ile uzmanlaşın...

Yüksek lisans ile uzmanlaşın...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yüksek lisans ile uzmanlaşın...

Nisan ayı verilerine göre yüzde 9 olarak açıklanan Türkiye’nin işsizlik sorunu ile mücadele için “uzmanlaşmanın” şart olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, uzmanlaşmanın da yüksek lisans eğitimi ile başladığını hatırlattı.

İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, Türkiye İstatistik Kurumu 2014 yılı Nisan ayı verilerine göre Türkiye’de yükseköğretim mezunlarının yüzde 8,7’sinin işsiz olduğunu hatırlattı ve tüm mezunların hedefleri doğrultusunda uzmanlaşması gerektiğini söyledi. Özel sektör, kamu kurum ve kuruluşlarında kariyerine devam etmek isteyenler için tezsiz, akademik alanda çalışma yapmak isteyenler için tezli yüksek lisans yapmanın işe alımlarda önemli avantaj sağlayacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Erciyeş, yüksek lisans adaylarına başvurularda kabul edilmelerine yardımcı olacak önemli tavsiyelerde bulundu.

Ne iş olsa yaparım devri kapandı

Türkiye genelinde işsizliğin yüzde 9’larda seyrettiği bu dönemde “uzmanlaşmanın” önemine değinen İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Erciyeş, “Ne iş olsa yaparım devri kapandı. Yüksek lisans, istihdamın her kademesinde fark yaratan önemli bir ayırım haline geldi. Şirketler de devlet kurumları da, sorunlarına çözüm üretecek, işi en verimli hali ile sonuçlandıracak uzmanlar ile çalışmak istiyorlar. Bunun için de üniversite eğitiminin bir üst seviyede sürdürülmesi şart” diye konuştu.

Hedefinizi belirleyin

Adaylara yapılan mülakatlarda asıl ortaya konması gerekenin kariyer hedefi olduğuna değinen Erciyeş, “Aday, kendi alanında uzmanlaşarak ya da farklı bir alanda kendini geliştirerek nereye varmak istediğini en iyi şekilde ifade etmeli ve jüriyi etkilemelidir. Hedefi belirsiz bir alanda yapılan yüksek lisansın kişiye de kişinin kariyer geleceğine de faydası olmaz” dedi. Erciyeş, yüksek lisans başvurusu yapılmadan önce bölüm ve alınacak eğitim konusunda mutlaka detaylı bir araştırma yapılması gerektiğini hatırlattı.

Dil sorununuzu aşın

Küreselleşen dünyada dil sorununu adaylar önünde büyük sorun oluşturduğuna vurgu yapan Yrd. Do. Dr. Erciyeş, “Küreselleşen dünyada İngilizce, hem akademik kariyer, hem de mesleki kariyer için bir zorunluluk haline geldi. Dil yeterliliğine ek olarak ikinci bir yabancı dil ise iş başvuruları ve doktora aşamasında adaylar için öne çıkaran faktördür” dedi.

Yeni bir ekol öğrenin

Lisans eğitiminin alındığı üniversitede değil, farklı bir üniversitede yüksek lisans eğitimi almanın adaylara yeni bir ekol tanıma şansı verdiğini belirten Gülnur Erciyeş, “Yurt dışı eğitim ve iş deneyimi ile gelişen süreç, tüm adayların iş başvurularında diğer adaylar karşısında öne çıkmalarını sağlayacaktır” dedi.

Yüksek Lisans başvuruları sürüyor

Üniversitelerin yüksek lisans eğitimleri de son dönemde lisans eğitimleri kadar çeşitli bir yelpaze haline geldi. Yüksek Lisans başvurularının devam ettiği üniversiteler arasında yer alan İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İngilizce/Türkçe İşletme/MBA Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı (YLP) için son başvuru tarihi 15 Ağustos, Ekonomi Hukuku Tezsiz YLP, Sağlık Hukuku Tezli/Tezsiz YLP, Kamu Hukuku Tezli YLP ve Sosyal Güvenlik Hukuku, İş Sağlığı ve Güvenliği Tezsiz YLP için ise 22 Ağustos olarak açıklandı. Matematik ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nde eğitimleri devam eden Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Tezli/Tezsiz YLP, Bilgisayar Mühendisliği Tezli/Tezsiz YLP ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Tezli/Tezsiz YLP için son başvuru tarihi 20 Ağustos olarak açıklandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Burhan Aksüyek vefat etti...
Sonraki Haber 140 öğrenci ''Denizci'' oldu...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?