ANA SAYFA > İZMİR > Yukarıköy 8 Temmuz'da açılıyor

Yukarıköy 8 Temmuz'da açılıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yukarıköy 8 Temmuz'da açılıyor

Narlıdere’nin ilk yerleşim yeri olan ve nüfusunun büyük oranda yerli halktan oluştuğu Yukarıköy’de yaklaşık 3 yıldır süren restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Taşıdığı turizm potansiyeli ile kentimizin marka turizm destinasyonları arasında yerini alacak Yukarıköy’ün açılış töreni 8 Temmuz Cumartesi günü saat 10.30’da gerçekleştirilecek. İzmir Valiliğinin katkıları ile Narlıdere Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Yukarıköy artık İzmir’e ‘yaşayan müze’ olarak hizmet verecek. Sürdürülebilirlik ve yerelden kalkınma anlayışıyla tamamlanan ‘Yukarıköy Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Uygulama Projesi’ ile yöre halkının sahip olduğu kültürel miras yine onlar için ekonomik değere dönüştürülecek. Yerel üretici pazarı ve yeme-içme alanlarıyla ön plana çıkacak tarihi bölge, her yıl binlerce turisti ağırlamaya hazırlanıyor.

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Yukarıköy’de gerçekleştirdikleri restorasyon projesiyle sadece binaları dönüştürmediklerini ifade ederek, “Turizm trendlerinin değiştiği, eko-turizm anlayışının daha çok önem kazandığı bu dönemde ilçemize günübirlik turizmin en önemli aktörlerinden biri yapmaya hazırlanıyoruz. Yukarıköy de bu hamlemizin odak noktası olacak. Yerel halkla el ele vererek restorasyonunu tamamladığımız Yukarıköy’ün çok yakında İzmir’imizin marka turizm destinasyonları arasına gireceğine inanıyoruz. Büyük emek vererek tamamladığımız Yukarıköy’ün 8 Temmuz Cumartesi günü saat 10.30’da gerçekleştirilecek açılış törenine tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kitap bağış kampanyasına Karşıyakalıların yoğun desteği
Sonraki Haber Karşıyaka Spor Kulübü'nden şirket açıklaması

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?