ANA SAYFA > EKONOMİ > Yorgancılar:''İzmir zengin olursa Türkiye zengin olur''

Yorgancılar:''İzmir zengin olursa Türkiye zengin olur''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yorgancılar:''İzmir zengin olursa Türkiye zengin olur''

TTO’nun düzenlediği toplantıda konuşan EBSO Başkanı Yorgancılar “İzmir, dünyada yatırım yapılabilir kentler arasında en üst sıralarda yer alıyor” dedi.

TTO Başkanı Olgun ise “Ekonomik kriz çıkarmak isteyenler hüsrana uğrayacak. Sürecin emniyet sibobu iş alemidir” dedi. 

Torbalı Ticaret Odası, 'Yeni Teşvik Paketi, İzmir Ekonomisi ve Sanayicinin Sorunları' konulu bir toplantı gerçekleştirdi. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı ve TOBB Başka n Yardımcısı Ender Yorgancılar'ın da katıldığı toplantı Metropolis Otel'de gerçekleşti. Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Meclis Başkanı Erkan Aksoy ve oda yöneticilerinin tam kadro yer aldığı toplantıya ilçedeki sanayiciler yoğun katılım gösterdi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ülke ekonomisini değerlendiren Ender Yorgancılar, yeni teşvik paketi hakkında açıklamalarda bulundu. "İzmir'in avantajlarını biliyor muyuz?" konulu sunum gerçekleştiren Yorgancılar: "İzmir, dünyada yatırım yapılabilir kentler arasında en üst sıralarda yer alıyor. Net cari açık vermeyen bir şehiriz. İzmir zengin olursa Anadolu zengin olur, Anadolu'nun zenginliği de Türkiye'nin zengin olması demektir" dedi.

 

'ÜLKENİN EMNİYET SİBOBUYUZ'

 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun,  15 Temmuz darbe girişimi, terör olayları ve komşu ülkelerdeki iç savaşlara rağmen Türkiye'nin dimdik ayakta olduğunu söyledi. Olgun: "Bu sürecin emniyet sibobu iş âlemidir Bu dönemden güçlenerek çıkacağız. Milletimiz kendisinde bu şuurun, inancın olduğunu 15 Temmuz'da gösterdi. Ekonomik kriz çıkarmak isteyenler hüsrana uğrayacak. İçerde 3 terör örgütü, dışarda da Suriye ve Irak’ta operasyon yapabilecek güçte bir devletimiz var. Ekonomimiz güçlü olursa sıkıntıların üstesinden rahatlıkla geliriz" dedi. Bugüne kadar Torbalı olarak başta katı atık bedeli, atık deşarj sorunu, imar sorunu ve çöp tesisi sorunu gibi birçok sorunu çözümüne katkı koyduklarını ifade eden Olgun: "Ender Bey hep yanımızda oldu ve sorunlarımızın çözümünde yoğun mesai harcadı. Kapasite raporuyla ilgili sorunlar yaşıyoruz. Sanayicilere kapasite raporu veremiyoruz. Üyelerimizi geri çevirince mahcup oluyoruz. Üye kimden istiyorsa ondan alsın kapasite raporunu. Bu sorunu birlikte çözeceğimize inanıyorum" dedi.

 

EN UCUZ ÜRETİM YAPILACAK ŞEHİR

 

EBSO Başkanı olarak birçok şehir ve ilçenin ticaret odasını gezdiğini kaydeden Ender Yorgancılar, Torbalı Ticaret Odası'nın yeni hizmet binasını çok beğendiğini söyledi. 15 Temmuz ve birçok terör olayları sonrasında ülke imajını düzelteceklerini, moral ve güven ortamını sağlayacaklarını dile getiren Yorgancılar, bunu da birlikte başaracaklarını ifade etti. Daha sonra "İzmir'in avantajlarını biliyor muyuz?" konulu sunumu gerçekleştiren Ender Yorgancılar: "Dünyanın en büyük firmaları hep İzmir'de. Peki, bunlar neden burada üretim merkezlerini kuruyor? Adamlar personel de buluyor. Personellerini kendileri eğitiyorlar. Biz de bunu başarabiliriz. İzmir 8,3 milyar dolarlık ihracat, 8,8 milyar dolarlık ithalat rakamlarına sahip. Net cari açık vermeyen bir şehir. Nasıl bir model olduğumuzu herkese göstermeliyiz. Amacımız İzmir'in zengin olması değil, İzmir'le birlikte Anadolu ve Türkiye'nin zengin olmasıdır.  İzmir, en ucuz üretim yapılacak şehir. Burası teşvik kapsamına alınmalı. İzmir, dünyada en hızlı büyüyen 2. metropol şehir ve aynı zamanda yatırım yapılabilecek en uygun şehirlerden bir tanesi. Bunu ben söylemiyorum, yurt dışındaki kuruluşlar söylüyor. " diyerek sözlerini sonlandırdı

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 15. Caz Afişi Yarışmasına Davet
Sonraki Haber Dikkat!.. Vergi inceleme tutanaklarını imzalamadan taslağını isteyin

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?