ANA SAYFA > EKONOMİ > Yorgancılar:''İşadamlarına vize kolaylığı yatırımları artırır''

Yorgancılar:''İşadamlarına vize kolaylığı yatırımları artırır''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yorgancılar:''İşadamlarına vize kolaylığı yatırımları artırır''

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Malta’nın iş amaçlı ziyaretlerde sağlayacağı vize kolaylığının iki ülke arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişimine sağlayacağı katkıya dikkat çekti.

Malta Ekonomi Yatırımlar ve Küçük İşletmeler Bakanı Christian Cardona, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaret etti. EBSO Yönetim Kurulu Üyeleri Eyüp Sevimli, Kamil Porsuk ve Ateş Demirkalkan’ın yanı sıra Malta İzmir Fahri Konsolosu Ahmet Çalık’ın da eşlik ettiği ziyarette konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, iki ülke arasında imzalanacak serbest ticaret anlaşmasının karşılıklı ticaret ve yatırımları artıracağını söyledi. Yorgancılar, “Bir diğer sıkıntı ise vize. Malta, iş amaçlı ziyaretlerde vize kolaylığı sağlamalı. Bu karşılıklı yatırım ve ticaretin artmasına zemin hazırlar” dedi. Malta Ekonomi Yatırımlar ve Küçük İşletmeler Bakanı Christian Cardona ise Malta ile İzmir arasında ticari kardeş şehir anlaşması imzalamak istediklerini söyledi. Malta’da mühendislik, otomotiv ve elektronik aksamlar üretiminin olduğunu, tüketim ürünlerinin ise ithal edildiğini belirten Cardona, iş amaçlı gezilerde vize kolaylığı için çalışacaklarını dile getirdi. Cardona ayrıca Türkiye ile Malta arasında Ekonomik ve Ticaret Ortaklık Komitesi (JETCO) kurulmasının karar altına alındığını hatırlatarak, “Malta’da türk yatırım ve yatırımcıları mevcut. Ülkemizde yatırım, diğer AB üyesi ülkelerde yaşanan bürokrasi dikkate alındığında daha kolay. Düşük enflasyon ve vergi sisteminin sağladığı avantajların yanı sıra Avrupa Birliği’ne doğrudan ürün satabilme şansı dikkate alındığında Malta’da daha fazla Türk yatırımı görmeyi temenni ediyoruz” diye konuştu.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ziyaretin ardından Malta Ekonomi Yatırımlar ve Küçük İşletmeler Bakanı Christian Cardona’ya plaket verdi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Belediyesi Yaz okullarına muhteşem final
Sonraki Haber Kaf Kaf'ta hedef 2'de 2

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?