ANA SAYFA > EKONOMİ > Yorgancılar: Türkiye 4.0 devrimine hazırlanmalı

Yorgancılar: Türkiye 4.0 devrimine hazırlanmalı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yorgancılar: Türkiye 4.0 devrimine hazırlanmalı

İzmir Medya Platformu ile bir araya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ekonomik gelişmelere ilişkin çeşitli konularda görüşlerini dile getirdi.

Ülke ekonomisinin büyümesine yeniden ivme kazandırmak için sanayi ve üretime odaklanılması gerektiğini ifade eden Yorgancılar, Sanayi 4.0; ile yeni iş modelleri oluşacak. Türkiye sanayi 4.0 devrimine hazırlanmalı” dedi.

İzmir Medya Platformu ile bir araya gelen İzmir Medya Platformu ile bir araya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar,

ekonomiye ilişkin konularda görüşlerini paylaştı. Yorgancılar, üretim ve yatırım olmadan, kalıcı büyüme sağlanamayacağını belirterek, ülke ekonomisinin büyümesine yeniden ivme kazandırmak için sanayi ve üretime odaklanılması gerektiğini ifade etti. Yorgancılar, “Türkiye’nin istikrarlı büyümesi için daha çok üretmeye, yatırıma sanayileşmeye ihtiyacı var” dedi.

Sanayi ve üretime dayanmayan büyümenin kalıcı olamayacağını dile getiren Yorgancılar, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

SANAYİ 4.0 OLMAZSA OLMAZIMIZ
“Türkiye sanayi 4.0 devrimine hazırlanmalıdır. Türkiye’ye örnek olacak pilot uygulamanın ilk adımını İzmir’de attık. Dördüncü sanayi devrimi olarak adlandırılan süreç eski sanayi devrimlerinden çok farklı olacak. Etkileri daha büyük olacak ve hızlı bir şekilde tüm insanlara ulaşacak.  Akıllı makine olmadan, Sanayi 4.0 olmaz. Sanayide iş kayıplarımıza baktığımızda makine bakımları ile ilgili sıkıntıların ön planda yer aldığını görüyoruz. Sanayi 4.0’da makine bakım sistemleri her şeyin başında geliyor. Akıllı makineler sayesinde sanayide iş kayıplarının önüne geçerek üretimimizi yüzde 40 artırmak mümkün. Sanayi 4.0; üretimin çevreye etkisini, istihdam ve eğitim politikalarını değiştirecek. Yeni iş modelleri oluşacak. Kitlesel üretimler, kişiye özel bir şekilde gerçekleştirilecek.

İSTİHDAMDA İZMİR DOĞRU ARAÇLARLA DESTEKLENMELİ
2015 yılı için yıllık bazda işsizlik oranları yüzde 10.3 ile son beş yılın en yüksek işsizlik oranına ulaşıldı.  İzmir’de işsizlik yükselişe geçerek yüzde 15’lere ulaştı. İzmir işsizlik oranında ilk 10'da yer alıyor. Kentimizin hızla göç alması, teşvik sistemindeki adaletsizlik ve son olarak Suriyeli mültecilerin etkisi ile  İzmir bu sorunu tek başına aşamaz. Bu nedenle yatırım ve üretim İzmir’de mutlaka doğru araçlarla desteklenmelidir. Ülkemizde geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerin çalışma izni ve istihdamlarına yönelik yüzde düzenleme de doğru bir karardır.  

TERÖRE KARŞI BİRLEŞTİRİCİ OLMALIYIZ
Teröre karşı birleştirici olmaya ve toplumsal dayanışmaya ihtiyacımız var. Birbirimize sırtımızı dönerek değil, el ele vererek, birbirimizi ötekileştirerek değil, bir olarak, dik durarak, gereken cevabı verirsek, ülkemize sahip çıkabiliriz. Kardeşi kardeşe, komşuyu komşuya düşman etme gayreti, dün de vardı bugün de devam ediyor ve yarın da olacaktır. Bu noktada da, hangi görüşte olursa olsun, başta siyasi irade ve kanaat önderleri olmak üzere tüm kesimler sağduyulu, birleştirici ve umut eken, söz ve davranışları ile halkı doğru yönlendirmekle sorumludur. Aksi takdirde, 'tek vatan, tek millet, tek dil ve tek bayrak'tan söz etmemiz mümkün olamayacaktır.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ramazan öncesi Foça'ya akın ettiler
Sonraki Haber Doğançay Gözleme ve Ayran Festivali coşkulu geçti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?