ANA SAYFA > EKONOMİ > Yorgancılar: Sanayiye destek büyüme demek

Yorgancılar: Sanayiye destek büyüme demek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yorgancılar: Sanayiye destek büyüme demek

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, haziran ayı sanayi üretim endeksinin aylık bazda 0.4 azalmasına rağmen, yıllık bazda yüzde 3.4 büyüdüğünü belirterek, “Bir kez daha görmekteyiz ki ne zaman ekonomiye öncelik verilse, ne zaman sanayici desteklense çıktısı her zaman olumlu olup, kazanan Türkiye ekonomisi olmaktadır” dedi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar,  Haziran ayında çalışılan gün sayısının bayram dolayısıyla azlığı, bazı sektörlerin üretime ara vermesinin aylık bazda azalışa neden olduğuna değindi. Öncü göstergeler dikkate alındığında Haziran ayı imalat PMI (Purchising Manager İndex- Satın Alma Yöneticileri Endeksi) verisinin bir önceki aya göre önemli bir artış kaydederek yüzde 54,7 düzeyinde, Haziran ayı kapasite kullanım oranının ise yılın en yüksek seviyesine çıkarak 79 olarak gerçekleştiğini kaydeden Yorgancılar, “6 aylık ortalamalar açısından değerlendirdiğimizde, Haziran itibari ile sanayi üretim endeksi artışında son 3 yılın en yüksek 6 aylık ortalamasına ulaşıldığını da görmekteyiz. Bunda en büyük etken yüzde 3, 8 oranında artış gösteren imalat sanayi olduğunu görmekteyiz. Diğer yandan yüzde 11,4 ile sermaye, yani yatırım malındaki artış bu tezimizi doğrulamaktadır. PMI verisinin son 4 yılın en iyi 6 aylık ortalamasına sahip olması da, sanayi sektörünün gücünü açıkça ve bir kez daha ortaya koymaktadır” dedi.  

Eximbank’ın destekleyici hamleleri

Değerlendirmesinde sözkonusu verilerin yıllık ortalama yüzde 4,5- 5 lik büyümeyi desteklediğini ifade eden Yorgancılar, 6 aylık bazda geçen senenin de üstüne çıkan ihracat artışına da vurgu yaparak, “Kuşkusuz bunda en büyük etken, Hükümetin 2016 yılı sonundan itibaren ard arda üreticiyi destekleyen adımları atması ve teşviklerle daralan piyasayı canlandırmasıdır.  Özellikle de  Eximbank’ın ihracatçıyı destekleyen hamleleri etkili olmuştur. Bir kez daha görmekteyiz ki ne zaman ekonomiye öncelik verilse, ne zaman sanayici desteklense çıktısı her zaman olumlu olup, kazanan Türkiye olmaktadır” diye konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dolandırıcı yakalanınca mahalleli adliyeye koştu…
Sonraki Haber Migros'tan yerli besi kurbanlıklarda uygun fiyat, taksit ve teslimat imkanı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?