ANA SAYFA > EĞİTİM > ''Yolların kralı değil, yolların kuralı vardır''…

''Yolların kralı değil, yolların kuralı vardır''…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Yolların kralı değil, yolların kuralı vardır''…

Karşıyaka’daki MTSK sınavlarında görev alan 274 komisyon görevlisi sınavlarda ter döktü.

Yenilenen Motorlu Taşıt Sürücü Kursları (MTSK) ile ilgili mevzuata uygun olarak sınav yapılabilmesi için Karşıyaka’daki 274 komisyon üyesine önce eğitim verildi, daha sonra sınava alındı.
Daha önce MTSK sınavlarında görev almak için halk eğitim merkezlerinde açılan kurslara katılıp sertifika alanlar, direksiyon sınavlarında yeni mevzuata uyum sağlanması için 8 saat teorik, 4 saatte uygulamalı eğitim aldılar.
Eğitim sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Milli Eğitim Özel Eğitim Şube Müdürü, yüksek öğrenim mezunu MTSK kurumların müdürlerinden oluşan üçer kişilik komisyon tarafından uygulama sınavına alınıyorlar. Sınavda başarılı olan komisyon üyeleri yapılacak sınavlarda görevlendirilecek. Başarılı olamayan üyelerin ise komisyon üyeliği dondurulacak. Daha sonraki sınavlarda başarılı oluncaya kadar görev dondurulması devam edecek.

“Yolların kralı değil, yolların kuralı vardır”

Çoğu sürücü kusurlarından kaynaklanan trafik kazalarının önlenmesi için MTSK mevzuatı yenilendiğini, buna adaptasyonun sağlanması için bu uygulamanın yapıldığını belirten yetkililer, “Yolların kralı değil, yolların kuralı vardır” sözünü kavrayabilirsek, her yıl meydana gelen trafik kazalarındaki can ve mal kayıplarının önlenebileceğini söylediler.

Karşıyaka’da sıkı denetim

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu’nun Karşıyaka’daki MTSK sınavlarında görev alan 274 komisyon görevlisinin girdiği sınavları sıkı denetim altında tutuğunu belirten bir komisyon üyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Özel Eğitim Şube Müdürü Mehtap Gemici’nin sınav yerinde uygulamayı yakından takip ettiklerini söyledi.

Sürücü adayları ile aynı konulardan sınav…

Komisyon üyeleri de sürücü belgesi almak için uygulamalı sınava giren yeni adaylar gibi; aracı tanıma, engelden kaçma, fren yapma ve durma, ani fren, sürüş becerisi ve trafik algısına yönelik davranışlar bölümünde ise kontrolsüz ve sinyal vermeden çıkış yapma davranışı, şerit izleme ve değiştirme, hız ve önündeki aracı sollama, takip mesafesi ile ilgili davranışlar, sağa-sola dönüş ve işaretlerle ilgili kurallar, çevreye duyarlı (korna-gürültü) ve enerji tasarrufu sağlayacak şekilde araç kullanma, yaya ve okul geçitleri ile ilgili davranışlar  gibi konulardan sınava tabi tutuldu.

Haber ve Fotoğraf: Yılmaz Durmaz

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'nın küçük voleybolcularından mesaj var...
Sonraki Haber Karşıyaka’da Engelli Dinlenme Merkezi kuruluyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?