ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > ''Yo Yo Ma'' ve ''Silk Road Ensemble'' İzmir'de...

''Yo Yo Ma'' ve ''Silk Road Ensemble'' İzmir'de...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Yo Yo Ma'' ve ''Silk Road Ensemble'' İzmir'de...

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği 28. Uluslararası İzmir Festivali, görkemli bir konser ile sona erecek.

Efsanevi viyolonselist  Yo Yo Ma ve “dünya müziğinde yeni bir soluk” olarak tanımlanan projesi “Silk Road Ensemble”, 3 Eylül 2014 Çarşamba günü saat 21.30’da AASSM’de vereceği “Festival Özel Konseri”yle 15. Yıl Avrupa Turnesine İzmir’den başlayacak.

Antik dönemde Asya ile Avrupa arasında kurulan İpek Yolu ticaret rotası, kıtalar arasında ticareti sürdürürken aynı zamanda kültürlerin, inançların ve fikirlerin karşılıklı etkileşimlerine olanak sağladı. İpek Yolu’nun geçtiği rotalar boyunca kültürel, sanatsal ve entelektüel gelenekleri desteklemek için Yo-Yo Ma’nın 1998’de kurduğu Silk Road Project,  dünyanın her yerinden sanatçıları ve dinleyicileri bir araya getirerek dünya kültürlerini birleştirme vizyonunu ilke ediniyor.  Kar amacı gütmeyen bir sanat ve eğitim organizasyonu olan Silk Road Project, sanatlar arasında yeniliği ve öğrenmeyi teşvik etme amacını da güdüyor.

2001’den bu yana konserlerinde seslendirdiği Adnan Saygun’un Partitası’na, 15. Kuruluş yıldönümleri nedeniyle Silk Road Topluluğu’yla yayımlanan yeni albümü ‘A Playlist Without Borders’ da yer veren Ma, topluluğuyla birlikte bestecinin adını taşıyan salonda çalacak ve tarihi bir konsere imza atacak

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Belediyesi Danıştay'dan davayı kazandı...
Sonraki Haber Akpınar'dan zabıtaya moral ziyareti...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?