ANA SAYFA > GÜNDEM > YILLAR SONRA BAKTIĞI FİLLE BULUŞTU...

YILLAR SONRA BAKTIĞI FİLLE BULUŞTU...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
YILLAR SONRA BAKTIĞI FİLLE BULUŞTU...

İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki fillere bakıcılık yaptıktan sonra emekli olan Bahattin Öztanman, yıllar sonra parkı ziyaret ederek fillerle hasret giderdi.

Kaynakçı olarak girdiği hayvanat bahçesinde bir fili, yuvasında tamirat yapmaya ikna etmeyi başarması üzerine bakıcı olarak işe alınan ve 28 yılını fillerin arasında geçiren Öztanman, hakkında yapılan haberlerle Türkiye'nin en ünlü hayvan bakıcıları arasına girmişti. Yerini oğlu Serkan Öztanman'a bıraktıktan sonra hastalığı nedeniyle parka uzun bir süredir gelemeyen 65 yaşındaki Öztanman, yıllar sonra filleri ziyaret etti. Emekli olduğu dönemde zorlukla ayrıldığı Fil Begümcan ile arasında duygusal anların yaşandığı ziyarette Öztanman, 2007 yılında ölen ve parkın simgesi olan fil Pak Bahadır'ın mezarını ziyaret etti. Daha sonra fil barınaklarının önüne gelen Öztanman'ın sesini duyan Begümcan'ın heyecanı hareketlerine yansıdı. Çıkardığı seslerle adeta eski bakıcısına duyduğu özlemi dile getiren Begümcam, Öztanman'ın yanına gelerek sevgisini gösterdi. Begümcan ile eski bakıcısı arasındaki sevgi bağına tanık olan park çalışanları ve ziyaretçiler, bu tablodan etkilendi. "Torunum" dediği yavru fil İzmir'i de seven Öztanman, parktan ayrılırken baba fil Winner'a da "kızıma ve torunuma iyi bak" nasihatı verdi.
Öztanman, şöyle konuştu:
"28 yıl fillere baktım. Onları mutlu görmek beni de mutlu etti. İzmir ve Begümcan ile 3 çocuğum, 3 torunum var. Hiçbir zaman onları evlatlarımdan ayırmadım. Şimdi oğlum, yadigarlarıma bakıyor. Vasiyetim Begümcan ve İzmir'e iyi bakmasıdır."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI ÖDÜLLERİ DAĞITILDI...
Sonraki Haber ÜNİVERSİTEYE GİREBİLMEK İÇİN TER DÖKTÜLER

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?