ANA SAYFA > GÜNDEM > Yılın son meclis toplantısı yapıldı

Yılın son meclis toplantısı yapıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yılın son meclis toplantısı yapıldı

Karşıyaka Belediye Meclisi, yeni yılın son oturumu olan Aralık ayı 2. oturumunu bugün tam kadro olarak gerçekleştirdi.

Meclis’in açılış konuşmasını gerçekleştiren Hüseyin Mutlu Akpınar, belediye çalışanlarının hazırladığı üzerinde “Yeni Yılımız Barış Olsun” sloganı yer alan kataloğu salondakilere göstererek “2015’in son toplantısını yapıyoruz. Arkadaşlarımız ne kadar güzel söylemişler. Umarım 2016 barış dolu bir yıl olur. Ülkemizin ve coğrafyamızın buna ihtiyacı var” dedi.

Başkanın açılış konuşmasının ardından gündemdeki maddelerin okunmasına ve oylanmasına geçildi. Meclis gündemindeki tüm konular oy birliğiyle kabul edildi.

Mertoğlu: Tramvay çok ciddi sorunlar yaratıyor

Meclis’in kapanışında söz alan AK Parti Karşıyaka İlçe Başkan’ı Abdullah Mertoğlu, “2015 yılı geride kaldı. Gerçekten de meclisimiz Karşıyaka için çok önemli kararlara imza attı. Ümit ederim ki Karşıyaka’nın hayrına olan bu kararlar 2016 yılında gelişerek devam eder. Bu haftasonu CHP kongresi yapıldı. Ben mevkidaşıma hayırlı olsun diyorum. Ayrıca ilçe yönetim kurulu üyelerine ve delegelerine de hayırlı çalışmalar diliyorum” dedi.

Konuşmasında Karşıyaka’nın bazı sorunlarını da dile getiren Mertoğlu, “Tramvay projesi Mavişehir’de çok ciddi sorunlar yaratıyor. Bostanlı ve Mavişehir’de çok ciddi bir trafik sorunu oluştu. Engelliler, yaşlılar karşıdan karşıya bile geçemiyor. Bu projenin etap etap tamamlanarak yapılması gerekiyor. Büyükşehir’in hemen bu konuda bir karar alması ve uygulaması şart. Ayrıca Demirköprü’de yeni yapılan bir çocuk parkı var. Bu park 3 cadde arasında kalıyor. Allah korusun bir çocuk bir an ailesinin gözünden kaçıp yola fırlasa ona araba çarpması işten bile değil. Burada acilen önlem alınması gerekiyor” diyerek eleştirilerde bulundu.

Akpınar: Şikayetleri Büyükşehir’e iletiyoruz

Mertoğlu’nun eleştirilerini yanıtlamak için tekrar söz alan Hüseyin Mutlu Akpınar, “Tramvay çok önemli bir hizmet. Hem ekonomik, hem ucuz, hem çevreci. Ne yazık ki kentlerde araç sayıları arttıkça alternatif üretmek zorlaşıyor. Tabii ki her hizmet başlarken belli sıkıntılarla başlar. Bu hizmette de sıkıntılar yaşıyoruz. Biz Karşıyakalıların şikayetlerini Büyükşehir’e iletiyoruz. Onlar da yapılabilecek bir şey varsa ivedilikle yapıyorlar. Mavişehir’in AVM’lerin yoğun olduğu bir bölge. Tüm dünyada AVM’lerin olduğu yerlerde trafik problemleri yaşanır. Ben tramvay projesi tamamlandığında vatandaşlarımızın AVM’ye gitmek için tramvayı tercih edeceğini ve bölgedeki trafik sorununun hafifleyeceğini düşünüyorum. Demirköprü’deki parkın korunaklı hale getirilmesi için ihaleye çıkıldı. Oranın açılışı yapılırken Büyükşehir Belediye Başkanımız da oradaki tehlikenin farkına vararak parkın derhal korumalı hale getirilmesi için talimat vermişti” dedi.

Akpınar, meclisi kapatırken de yeni yıl dileklerini tekrarlayarak, şu ifadeleri kullandı; “Umarım insanların ekonomik sıkıntılar yaşamadığı, işsizliğin azaldığı bir yıl olur. Umarım 2016’da TBMM’nin aldığı kararlarla belediyelere ayrılan bütçeler artar ve biz de vatandaşa daha çok hizmet götürürüz”.

Salahattin Oytun İdel/Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ESHOT’un elektronik ücret toplama sistemi işletim hizmeti ihalesi yapıldı
Sonraki Haber Rus Kuban İzmir’e geliyor…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?