ANA SAYFA > EĞİTİM > Yılan Robot Projesi Meksika'da en iyisi

Yılan Robot Projesi Meksika'da en iyisi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yılan Robot Projesi Meksika'da en iyisi

9-15 Haziran 2015 tarihleri arasında Meksika'nın Guadalajara kentinde gerçekleşen SOLACYT Proje Yarışmasında Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Özel Fatih Fen Lisesi öğrencimiz Utku Ege Yıldırım Robotik kategorisinde yarıştığı 'S-R-H (Search-Rescue-Help) SNAKE-BOT' projesi ile 'Uluslararası En İyi Proje Ödülü''nü kazandı.

Arama kurtarma çalışmalarında kullanılması hedeflenen ve yurtiçi ve yurtdışı yarışmalarda bir çok derece kazanan robot projesi jüriler ve katılımcıların ilgisini çekti. 

Yarışma kapsamında jüriler tarafından değerlendirilerek en yüksek puan alan 2 proje 2016 yılında gerçekleşecek 5. DOESEF'e (Doğanata Eğitim Bilim Mühendislik Proje Fuarı) seçilerek, Meksika'yı Türkiye'de temsil etme hakkı kazandı.

Öğrencisi ile yarışmaya katılan DOESEF (Doğanata Education Science Energy Engineering Fair) Organizasyon Komitesi Başkanı Ümit Karademir'e,   SOLACYT Başkanı M. Fernando Guzmán Muñoz tarafından 'Onur Ödülü'  takdim edildi. Ümit Karademir;  'Büyük emekler sonucu oluşturulan ve artık uluslararası düzeyde de başarılarından söz ettiren İFK Proje'nin geldiği bu konumdan çok memnunum ve gurur duyuyorum. Ekibimi, öğrencilerimi ve destek veren herkesi tebrik eder, başarıların devam etmesini dilerim.' dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dünya'da bir ilk: Türk-İslam Arkeoloji bölümü
Sonraki Haber Karşıyaka Altınordu'nun golcüsünü aldı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?