ANA SAYFA > İZMİR > Yerel katılımda Konak örnek olmak istiyor

Yerel katılımda Konak örnek olmak istiyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yerel katılımda Konak örnek olmak istiyor

Konak Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerini makamında kabul eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kent konseylerinin belediye ile vatandaş arasında köprü vazifesi gördüğünü belirterek, Konak’ta yerel katılıma örnek bir model yaratmak istediklerini söyledi.

Konak Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar ve hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgi verdi. Genel Sekreter Cem Arıkan’ın başkanlığındaki heyeti makamında kabul eden Başkan Pekdaş, kent konseylerinin belediye ile vatandaşlar arasında bağ kuran, önemli işlevleri olan bir yapı olduğunu söyledi. Konak’ta kent konseyinin çalışma prensibini yeniden tanımlamak istediklerini dile getiren Pekdaş, kent konseylerinin belediyenin ya da başkanın arka bahçesi olmadığını vurguladı. Kent konseylerinin özerk ve özel yapılar olduğunu kaydeden Başkan Pekdaş, “Kent konseyleri bir katılım süreci işletir. Belediyenin eksikliklerini belirlemeli, öneri getirmeli, bir hata varsa bunu da uyararak bilgilendirmelidir. Kentle ve kentin değerleriyle ilgili, unuttuğumuz insani, etik değerlerle ilgili farkındalık yaratmak için birlikte çalışmalar üretmeliyiz. Kent konseyleri bizim elimiz ayağımız olmalı. Belediye ile vatandaşı buluşturan kent konseyleri bu yapılarıyla bizim hem atardamar, hem toplardamarımızdır” dedi.

Kent konseylerinin belediyenin politikalarının yayılmasını ve alınan kararların halka aktarılmasını sağlamak gibi bir işlevinin de bulunduğunu belirten Başkan Pekdaş, “Belediye başkanının rolü kent konseyini yönetmek değildir. Kentle ilgili yerel yönetimlerin yayılması için çalışmalı, geri dönüşleri paylaşmalıdır. Belediyenin vatandaşla arasında kanal olmalıdır. Yerel katılım modeli örneği yaratmalıdır. Müdürlüklerle entegrasyon içinde olmalısınız. Kent konseyleri sadece panel ve etkinlik düzenleyen bir işleyişte olmamalı. Konak’ta kent konseyini bizler yeniden tanımlayalım. Katılımcı demokrasi çerçevesinde çalışmalar yaparak, yurttaşların kentle ilgili görüşlerini yöneticilere ulaşmasını sağlamalıyız” diye konuştu.

Genel Sekreter Cem Arıkan da, Konak Belediyesi ile uyum içinde çalıştıklarını, belediyenin dışarıdaki gözü ve kulağı olarak gücüne güç katmak istediklerini söyledi. Kentin yönetiminde kent konseylerinin olması gerektiğini dile getiren Arıkan, “Biz de alınacak kararlarda fikirlerimizi dile getirerek, bu katılımcılığa destek olmak istiyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Haber Bulunamadı
Sonraki Haber Şemikler'de elektrik kesintisi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?