ANA SAYFA > GÜNDEM > Yeni yılın ilk meclis toplantısında Akpınar’dan zehir zemberek açıklamalar

Yeni yılın ilk meclis toplantısında Akpınar’dan zehir zemberek açıklamalar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yeni yılın ilk meclis toplantısında Akpınar’dan zehir zemberek açıklamalar

Karşıyaka Belediye Meclisi, bugün yeni yılın ilk oturumunda bir araya geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu’nun Hüseyin Mutlu Akpınar’la ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşımların damga vurduğu oturumda, Başkan Akpınar ve AK Parti Grup Başkanvekili Ersin Güngör arasındaki kısa süreli tartışma da dikkat çekiciydi.

Karşıyaka Belediye Meclisi, bugün belediye meclis toplantı salonunda Ocak ayı meclis toplantısı ilk oturumunu yapmak üzere bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan oturumda açılış konuşmasını yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 2015’in tüm ülke için bir “yas” yılına dönüştüğünü belirterek, 2016’nın barış dolu bir yıl olmasını dilediğini belirtti.

“Burası geçim kaynağı değil hizmet yeridir”

Daha sonra AK Parti grubunun İçişleri Bakanlığı’na verdiği bir dilekçeyi salondakilerle paylaşarak eleştirilerde bulunan Akpınar, “AK Partili arkadaşlar, belediye meclis üyesi olarak aldıkları paranın çok az olduğunu, bu paranın en az asgari ücret seviyesine çekilmesi gerektiğini söyleyerek bakanlığa bir önerge sunmuşlar. Belediye Başkanı iki iş yapamaz, kanun bunu engelliyor, o yüzden buradan aldığı maaşa mahkumdur. Ama Belediye Meclis üyeleri kendi işlerini yapabiliyor. Burası geçim kaynağı değil, hizmet yeridir. Halkın temsilcilerinin buradan maaş alması gibi abes bir durum olamaz. Arkadaşların isteğini duyunca çok üzüldüm ve şunu düşündüm, iktidarın onlarda olmadığı yerlerde bile halka hizmeti değil kendi ceplerine gireni düşünüyorlar, acaba iktidarın onlarda olduğu yerlerde hizmet karşılığında neler bekliyorlar?” diyerek AK Parti grubuna yüklendi.

Meclis toplantısına katılan tek AK Partili olan Ersin Güngör, başkan Akpınar’ın ardından söz alarak “Söylediğiniz konuda bir bilgim yok. Benim şahsım adına asla böyle bir talebim olmadı. Arkadaşlarımın olduysa bilemeyeceğim ama benim asla böyle bir talepte bulunmadığımın bilinmesini isterim” dedi.

“İlçe Milli Eğitim Müdürü haddini bilsin”

Daha sonra söz alan bir belediye meclis üyesinin Başkan Akpınar’a Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu’nun kendisi hakkındaki paylaşımlarını hatırlatması üzerine konuşan Akpınar, “Bugün İlçe Milli Eğitim Müdürü bana facebook üzerinden cevap veriyor. Düştüğümüz hale bakar mısınız? Paylaştığı yazıda ‘Sen %72 değil %100 oy alsan kaç yazar’ diye bir cümle var. Bu Karşıyaka halkına saygısızlıktır. Sen Karşıyaka halkına rest mi çekiyorsun? Onların iradesini yok mu sayıyorsun? Ben seçilmiş bir insanım, senin gibi atanmış bir insan değiim. Haddini bileceksin, herkes haddini bilecek. Ben bugüne kadar gittiğim her okula öğrencilerin, velilerin, öğretmenlerin daveti üzerine gittim. Asla kendi kafama göre bir okulu ziyaret etmedim. Ben öğretmen çocuğuyum, gittiğim okullarda da asla eğitimi aksatacak bir harekette bulunmadım. Ben eğer gidip okullarda siyaset yapıyorsam, gidip İçişleri Bakanlığı’na şikayet etsinler, hakkımızda soruşturma açılsın. Güneydoğu’da patır patır belediye başkanlarını topluyorlar, suçum varsa burada da beni alsınlar. Ama kimse hizmet ettik diye bize saygısızlık yapamaz. Böyle paylaşımlar yapıp sonra telefonuma “Başkan gel birlikte kahvaltı yapalım bu gerginlik bitsin” diye mesaj atmakla olmuyor o işler. Sen çıkıp Karşıyaka halkından özür dileyeceksin. Ben Karşıyaka halkına saygısızlık etmiş kimseyle aynı masaya oturmam” diyerek, İslamoğlu’nun paylaşımlarına sert tepki gösterdi.

“Yaptığınız yakışıyor mu”

Başkan’ın İslamoğlu hakkındaki konuşmasının ardından tekrar söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ersin Güngör, “Ben Karşıyaka protokolünün böyle basın aracılığıyla kavga etmesinden çok rahatsızım. İsterdim ki burada gündemimiz birlik beraberlik olsun, teröre karşı ortak bir duruşu konuşalım. Maalesef yılın ilk meclis toplantısının böyle gergin geçmesi beni üzdü” dedi. Güngör’ün “gergin” sözcüğünü kullanmasının üzerine araya giren Akpınar “Ersin Bey, burada kimse gergin değil, algı operasyonu yapmayın” dedi. Güngör daha sonra konuşmasını sürdürmek istese de Başkan Akpınar Güngör’ün sözünü keserek gündemdeki maddelerin oylanmasına geçti. Akpınar’ın bu hareketi üzerine Güngör “Tavrınız hoş mu? Yaptığınız yakışıyor mu?” diyerek Başkan Akpınar’a tepki gösterdi.

 

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Necati ve Gökhan söz verdi Karşıyaka'da kaldı...
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?