ANA SAYFA > İZMİR > Yeni trend mobilyalar İzmir'de görücüye çıktı

Yeni trend mobilyalar İzmir'de görücüye çıktı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yeni trend mobilyalar İzmir'de görücüye çıktı

Türkiye'nin en önemli mobilya markaları, Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi Fuar İzmir'de vizyona çıktı. Fuarın açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'de fuarcılığın çok iyiye gittiğini belirterek tüm İzmirliler'i bu başarıyı artırmak için kenetlenmeye çağırdı. Başkan Kocaoğlu, "Fuarlarımıza destek vermek demek İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne destek vermek demek değil; bu sektörde iş yapanlara destek vermek demektir. Bunun oncusu, buncusu olmaz" dedi.

Türkiye'nin en kapsamlı mobilya ve dekorasyon fuarı MODEKO (İzmir Mobilya, Dekorasyon, Ev ve Büro Mobilyaları Fuarı), Fuar İzmir’de açıldı. Efor Fuarcılık tarafından bu yıl 27'ncisi düzenlenen fuarda,   300   seçkin markanın yeni dönem koleksiyonları yer alıyor.  
Fuarın açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerelde kalkınma hedefi ile çıktıkları yolda emin adımlarla, taviz vermeden yürüdüklerini belirtti. Başkan Kocaoğlu, İzmir'de fuarcılığın gelişmesi için hayata geçirdikleri Fuar İzmir'in dünyada en iyi dizayn edilmiş fuar alanlarının başında geldiğini  ve Türkiye'de ise eşinin benzerinin bulunmadığını söyledi. 

Büyümek için kenetlenelim
2016 yılında gerçekleştirilen fuarlardaki büyüme oranının en az yüzde 50, çoğunlukla yüzde 100 olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Fuar kompleksimizi İzmirli, Egeli, Türk sanayicilerimiz, işadamlarımız kullanacak. İzmir'in ve ülkenin kalkınmasında kaldıraç rolü oynayacak.  Biz yaptık.  İZFAŞ şirketimiz de dünyanın,  Türkiye'nin her  tarafında yoğun şekilde fuarları büyütmek için çalışıyor.  Çok iyi gidiyoruz. Umduğumuzdan da iyi gidiyoruz. Bu mekanda İzmir'in bütün dinamikleri sımsıkı sarıldığında bunun katbekat fazlasını başaracağımıza  inanıyorum. Hepinizden destek bekliyorum. Sanayicisi, işadamı, esnafı, siyasetçisi, sivil toplum örgütleri temsilcileri, meslek odaları... Bunun  oncusu,  buncusu olmaz.  Hep beraber kenetleneceğiz;  fuarlarımıza destek vereceğiz.  Fuarlarımıza destek vermek demek İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne destek vermek demek değil;  bu sektörde iş yapanlara destek vermek demektir.  Bugün mobilya fuarı, yarın mermer, ayakkabı sektörlerinde  iş yapan arkadaşlarımıza destek vermektir" dedi

Niye birinci olmayalım?
Göreve başladığında İzmir'in devlet hazinesine 2.5 milyar lira vergi verdiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; "2014 yılı rakamı 45 milyar yani 20 kat artmış. İzmir iyi bir noktada bu da en güzel ispatı. İzmir bütün dinamikleri ile birlikte iyi bir yerde. İzmir dünyanın en hızlı büyüyen 6., 4., 2. kenti olmayı başardı. Biraz daha sıçrayarak niye birinci olmayalım? Niye bunu sürekli katlayarak gitmeyelim?  Kaynağımız, doğamız, bilgi birikimimiz var. Başarmak umut ve dileğiyle tüm mobilyacıların sektörün bol kazançlı fuar geçirmesini diliyorum". 

Büyükşehir'e teşekkür
İzmir Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, İzmir'in fuarcılık anlayışının Cumhuriyetle yaşıt olduğunu, İzmir halkının gönlünde ayrı bir yeri olduğunu söyleyerek, Fuar İzmir ile bu anlayışın 2000'li yıllara taşındığını vurguladı. Can, yaklaşık bir yıl önce açılan fuarın İzmir ve ülke ekonomisine çok büyük katkı koyduğunu ifade etti. 
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar'da mobilya sektörünün sorunlarını tespit ettiklerini, plan çalışması yaptıklarını belirterek bölgedeki show roomların önünü açacaklarını söyledi. Esnafın sanayi sitesi talebi olduğunu ancak bu talebi yerel yönetimlerin  tek başına yerine getiremeyeceğini söyleyen Selvitopu, ilgili bakanlıkların da bu konuya el atmalarını istedi.
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, odaya  bine aşkın mobilyacının üye olduğunu, özellikle Kuzey Afrika pazarında başarılı çalışmalar yapıldığının altını çizerek, "İzmir'de ihracatımızı en az 4 milyar dolara çıkarmamız lazım. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyoruz. Fuar İzmir'de düzenlenen fuarlarla tüm sektörler zıplıyor. Gelinlik, ayakkabı, tarım, mobilya çok önemli fuarlar. İzmir sıçrama içerisine giriyor. İnşallah kongre turizmi de aynı şekilde zıplama içine girecek" diye konuştu. 
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise, fuarların kent ekonomisine ve esnafa çok önemli katkılar yaptığını dile getirerek, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkan Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti. Mutlu, mobilya sektörünün dünyada geri gitmesine rağmen esnafın çabasıyla İzmir'de ileriye gittiğine vurgu yaparak, esnafın zor koşullarda, ruhsat alma şansı olmayan binalarda çalıştığını söyledi. Mutlu, "Ya esnafımızın bulunduğu bölgelerin kentsel dönüşümle iyileştirilmesini, ya da sanayi sitesi yapılmasını istiyoruz. Bizim arazi bulmamız zor. Bize devletin hazine arazisinden yerler vermesi lazım ki sanayi sitesi oluşturalım" dedi. 
Ege İhracatçı Birlikleri Başkan Yardımcısı Ramazan Davulcuoğlu, mobilya sektörünün Türkiye'de yüzde 7 oranında gerilemesine rağmen İzmir'de aynı kaldığını, hatta ufak bir artış yaşadığına dikkat çekerek,  "İzmir mobilya sektöründe kıymetli bir noktada. İhracat oranlarını artırmak için organize mobilya yan sanayine ihtiyacımız var" dedi. 
İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir, mobilyacılar için İzmir'de bir sanayi sitesinin hayata geçirilmesini diledi. 
Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Fuar İzmir'in mobilya fuarına büyük ivme kazandırdığını belirterek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti. İşleyen, fuara bu yıl 50 ülkeden 600 yabancı ziyaretçinin katıldığını söyledi. 
Konuşmaların ardından Umman Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Ahmed Abdul Kareem Al Hooti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'a teşekkür plaketi verdi. 

50 ülkeden alım heyetleri var
Bu yıl ilk kez Fuar İzmir'de düzenlenen MODEKO, geçen yıla oranla alan bazında yüzde yüz, firma sayısında yüzde 50 artış gerçekleştirdi. Sektörün seçkin 300 katılımcı firması klasik ve modern mobilyalar, eskitme ve modüler mobilyalar, masa, sandalye, kanepe ve koltuklar, bebek ve genç odaları, yatak ve yatak setleri, ofis mobilyaları, mutfak mobilyası, bahçe mobilyaları, ev dekorasyonu ve aksesuarları, aydınlatma ekipmanları gruplarındaki ürün ve hizmetlerini sergiliyor. 50 ülkeden yerli ve yabancı sektör profesyoneli İzmir'de ağırlanacak.  

En iyi stant yarışması yapılacak 
Yarışmalar ve etkinliklerinde gerçekleşeceği fuar tatlı rekabetlerin yaşanmasını da beraberinde getirecek. 28 Şubat’ta sona erecek İzmir Mobilya Fuarı, ilk dört gün 11.00-20.00 saatleri arasında son gün ise 19.00'a kadar ziyaret edilebilecek.“En İyi Stand Tasarım Yarışması” ile ödül törenin gerçekleştirileceği fuarın ikinci gününde “Mobilyanın Kalbi Karabağlar” konulu söyleşi de gerçekleştirilecek. Fuarın üçüncü gününde ise “Hayatın Temeli Uyku” konulu bir sunum yapılacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir caz müziğe doyacak
Sonraki Haber İzmir şevketi bostana doyacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?