ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > ''Yeni hayat'' belgeseli Karşıyaka'da

''Yeni hayat'' belgeseli Karşıyaka'da

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Yeni hayat'' belgeseli Karşıyaka'da

Gazeteci-Yazar Tuluhan Tekelioğlu, organ nakli olduktan sonra yeniden yaşama tutunanların hikayelerini anlattığı ‘Yeni Hayat’ belgeseliyle Karşıyaka’ya konuk oluyor. Karşıyaka Belediyesi’nin ev sahipliğindeki etkinlik, 7 Kasım Salı günü saat 16.00’da Çarşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Gerçek kişilerin nakil öncesi, nakil anı ve sonrasındaki yaşamlarını konu alan belgesel gösteriminin ardından, Tuluhan Tekelioğlu konuklarla kısa bir söyleşi yapacak. Tekelioğlu’nun organ bağışı bilincini yükseltmek için yaptığı çalışmalara destek veren Sanatçı Ege, kendisi de karaciğer nakli ile yaşama tutunan Medical Park İzmir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Zafer Beken, Organ Nakli Birimi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Murat Sözbilen ve Başhekim Yardımcısı Dr. Zeki Hozer de Karşıyakalılar ile buluşacak.

Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinlikte, organ bağışı yapmak isteyenler için de stant açılacak. Belgesel gösterimi ve söyleşinin ardından bağışçıların kayıtları alınacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da organizasyona katılarak organ bağışı yapacak.

Başkan Akpınar “Değerli Gazeteci-Yazar Tuluhan Tekelioğlu, Türkiye’nin ilk organ nakli belgesi olan ‘Yeni Hayat’ı çekerek çok önemli bir misyon üstlendi. Biz de Sağlık İşleri Müdürlüğümüz ile bu belgeselin gösterimine ev sahipliği yapacak, Karşıyakalılar ile buluşturacağız. Türkiye’de binlerce hasta yaşama tutunabilmek için organ nakli beklerken, ne yazık ki ülkemizde organ bağışı hala bir tabu. Bu tablonun değişmesine katkı sağlamak, hastalara can ve umut olmak isteyen herkesi, 7 Kasım’da Çarşı Kültür Merkezimize bekliyoruz” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka fark yedi...
Sonraki Haber Trifunovic: Daha iyi olan takım kazandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?