ANA SAYFA > İZMİR > Yeni Foça’ya “yeni çehre”

Yeni Foça’ya “yeni çehre”

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yeni Foça’ya “yeni çehre”

İzmir’in önemli turizm merkezlerinden Yeni Foça, Büyükşehir Belediyesi’nin peşpeşe gerçekleştirdiği yatırımlarla adeta “yeniden” doğuyor. 88 kilometrelik kanal şebekesi ve 50 bin kişilik arıtma çalışmalarını sürdüren Büyükşehir, sahil bandındaki yenileme projesini de Ağustos ayında bitiriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, turizm beldesi Yeni Foça’ da sahil düzenlemesi çalışmaları kapsamında 1.4 kilometrelik sahil bandını modern bir görünüme kavuşturuyor. Bu çalışmaların 1. etabı kapsamında 400 metrelik kısımdaki çalışmalarda sona gelindi. Düzenleme ile birlikte sahil güzergahında yol, tretuvar ve bisiklet yolu yapılıyor. Ayrıca bölgenin en önemli çekim yerlerinden olarak planlanan meydanı da yeniden düzenleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin proje kapsamında yaptığı bir diğer yenilik ise yürüyüş yollarında yaşama geçirilen kumlamalı parke taş uygulaması. Bu bölümde araç yollarındaki bozulmaların önüne geçmek için özel bir teknik uygulanıyor. Araç yoluna, kaplamaların daha uzun ömürlü olması için, yaklaşık 700 kilogram ağırlığında beton bloklarla kaplama yapılıyor. Bu sayede yol kaplamasında zamanla oluşabilecek oturmaların önüne geçilerek yolun konforlu bir şekilde uzun süre hizmet etmesi hedefleniyor.
Peyzaj düzenlemeleri ile birlikte sahil güzergahına banklar yerleştirilerek oturma alanları oluşturuluyor. Bu bölgede denize girilebilmesini kolaylaştırmak için de özel basamaklar yapılıyor. 400 metrelik 1. etapta yapılan çalışmaların Ağustos ayının ilk haftasında bitirilmesi planlanıyor.

50 bin kişilik arıtma
Yeni Foça’nın en önemli sorunlarından biri olan arıtma konusunu da çözmek için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi Korucak Mevkii’nde 26 bin metrekarelik alanda ileri biyolojik atık su arıtma tesisi inşa ediyor. Günde 10 bin metreküp evsel atığı arıtacak tesis, 11.3 milyon liraya mal olacak.

25 milyon liralık kanal
Büyükşehir belediyesi, Yeni Foça’da devam eden kanal çalışmalarında da önemli aşama kaydetti. 88 kilometre uzunluğundaki kanal şebekesi ve evsel atıkları arıtmaya pompalar vasıtasıyla iletecek 5 adet terfi merkezi, yaklaşık 24.6 milyon liraya mal olacak. Projenin yüzde 40’lık bölümü tamamlandı. Çalışmaların 2017 yılı ilkbaharında sona ermesi planlanıyor.

Başkan çalışmaları inceledi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 ilçeye yayılan hizmet ve yatırımları yerinde incelemek amacıyla sık sık çıktığı şantiye turları kapsamında bu kez Foça’ya gitti. Özellikle Yeni Foça’da devam eden kanal ve sahil düzenlemesi çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Kocaoğlu, bu bölgede çok önemli projelerin hayata geçirildiğini belirterek şunları kaydetti:
“Yeni Foça tarih boyunca önemli bir merkez oldu. İzmir’in en eski belediyelerinden birisi burada kuruldu. Ama belde belediyelerinin kapanması ve 2004 yılında bize bağlanması ile beraber çalışmalara başladık. Yeni Foça’nın su tesisatı çok bozuktu, yeniledik. Kanalizasyon şebekesi ve arıtmayı sıfırdan yapıyoruz. Ayrıca dere ıslahları yaptık. Sahilde çevre düzenlemesi gerçekleştiriyoruz. Spor salonu, kültür merkezi, arazi yolları, köy yolları ve yeni alternatif yollar gibi yatırımları tamamlıyoruz.”

Esnaftan teşekkür
Her beldede olduğu gibi Yeni Foça’da da hayata geçirdikleri yatırımlarla halkın yaşam standardını yükseltmeyi ve bölge insanının gelir düzeyini artırmayı hedeflediklerini dile getiren Başkan Kocaoğlu, bölgedeki vatandaşlarla da sohbet etti. Sahil düzenlemesiyle Yeni Foça’nın çehresinin değişmeye başladığını belirten bölge esnafı, Başkan Aziz Kocaoğlu’na hizmetleri nedeniyle teşekkür etti. Başkan Kocaoğlu’na Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ eşlik etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Savaşan: İzmir’in Stat sorunu ne zamandan beri boş muhabbet oldu?
Sonraki Haber 800 ağaçlı Park İzmir geliyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?