ANA SAYFA > EĞİTİM > Yaşar Aksoy Kitaplığı açıldı

Yaşar Aksoy Kitaplığı açıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yaşar Aksoy Kitaplığı açıldı

Karşıyaka Belediyesi, merhum Karşıyaka eski Belediye Başkanı A.Kemal Baysak’ın başkanlığı döneminde 1997 yılında “Yaşar Aksoy Sokağı” ismi verilen 1850 numaralı sokak üzerinde, Kaya Bekat Parkı yanındaki “Yaşar Aksoy Kitaplığı”nı törenle hizmete açtı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay’ın “yazarlarımıza ve eserlerine sahip çıkmalıyız” ana fikri üzerinde gerçekleştirdiği açış konuşması ve Kültür eski Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Başdanışmanı Prof. Suat Çağlayan’ın yazar Yaşar Aksoy’un edebi değeri üzerine yaptığı konuşmadan sonra, semt halkının imza kampanyası, yoğun desteği ve kitap bağışı sonucunda gerçekleşen “Yaşar Aksoy Kitaplığı” hizmete açıldı.
Projeyi başından itibaren özveri ile destekleyen Bahçelievler Mahallesi muhtarı Serdar Çoban, Mehmet Karal, CHP Belediye Meclis üyeleri, iki dönem İzmir CHP Milletvekilliği yapan Ali Rıza Bodur, Osmanlı döneminde 1887’de kurulan belediyenin ilk Karşıyaka Belediye Başkanı Çömezzade Hacı Mehmet Efendi’nin torunu İnci Afşaroğlu, İzmir Gazeteciler Cemiyetini temsil eden yönetim kurulu üyesi gazeteci Esat Erçetingöz, Karşıyaka'da her seçimde liste başı olan eski belediye meclis üyesi Mehmet Ersoy, Prof.Suat Çağlayan, Karşıyaka Müftüsü, Dr. Cemil Tugay ve Yaşar Aksoy’un da katılımı ile alkışlar içinde açılış kordelası kesildi.
Yaz kış, tüm mesai saatleri boyunca açık kalıp, semt halkına kitap okuma sevgisini aşılayacak olan kitaplık, ağaç dikme eylemi ile sona erdi..

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 4. Efes Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nde geri sayım
Sonraki Haber Kent’te Sanat Söyleşileri’nde müzisyenler gecesi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?