ANA SAYFA > EKONOMİ > Yaratıcı girişimciler iş dünyasına hazır

Yaratıcı girişimciler iş dünyasına hazır

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yaratıcı girişimciler iş dünyasına hazır

İZKA, British Council ve Nesta ve Ege Bölgesi Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen Yaratıcı Girişimcilik Eğitimi, girişimcilik uzmanı Philly Grace Page’in katılımıyla geçtiğimiz günlerde İzmir’de gerçekleştirildi.

British Council, Nesta işbirliğiyle 2012 yılından beri Rusya, Brezilya, Vietnam ve Nijerya gibi birçok ülkelede Yaratıcı Girişimcilik Eğitimi ile yüzlerce girişimciye yaratıcı sektörlerde fikirlerini işe dönüştürme, becerilerini ve bilgi birikimlerini geliştirme konusunda destek sağladı. 2000’in üzerinde yaratıcı girişimci eğitimlere katılarak ve internet üzerinden ücretsiz olarak erişilenTürkçe NESTA Yaratıcı Girişimci Eğitim Seti’ni kullanarak girişimlerini geliştirdi.    

 

2014 yılında ilki Izmir’de gerçekleştirilen ve Bursa, İstanbul Adana ve Eskişehir gibi farklı illerde girişimci ve eğitmenlerle buluşan  eğitim son olarak  yine Izmir’de yaratıcı sektörlerden (tasarım, mimarlık, yazarlık, stilist vb. alanlar) başvuran katılımcılar yer aldı. İzmir Kalkınma Ajansı’nın 2014 yılında yayınladığı İZMİR YEREL GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ stratejisinin  hayata geçmesine yönelik olarak desteklenen eğitimde İzmir’in yaratıcı sektörlerinde çalışan veya çalışmak isteyen 18 katılımcı 5 gün boyunca yoğun bir eğitim aldı.

 

Yaratıcı girişimcilik atölye çalışmalarında bir araya gelen katılımcılar için, fikirlerinin içerdiği unsurları pek çok farklı açıdan sorgulayabilecekleri, parça parça inceleyebilecekleri ve irdeleyebilecekleri bir ortam oluştu. Katılımcılardan Diyar Erdoğan: “Girişimcilerin çoğu bu eğitime, genel manzaraya hakim bir şekilde değil, olasılıklar arasından son derece sınırlı bir amaç tasarlayarak geliyorlar. Bu da eğitimlerin başlıca faydalarından biri. Burada katılımcılara; diğer yaratıcı girişimcilerle tanışabilecekleri bir ortam sağlanıyor, fikir alışverişinde bulunma şansı veriliyor”, dedi.

İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, “İzmir’de ulusal ve uluslararası ağlar ve işbirlikleri ile girişimciliğin gelişmesi için stratejimiz doğrultusunda bu tarz eğitimlere devam edeceğiz. İzmir’in profiline oldukça uygun olan yaratıcı sektörlerin yarattığı katma değer ve çarpan etkisini artırmak için eğitim alan girişimcilerin iş piyasasına bir an önce girmelerini diliyoruz” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mevsimsel depresyona karşı egzersiz yapın
Sonraki Haber Karşıyaka liderle karşılaşmaya hazırlanıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?