ANA SAYFA > EKONOMİ > Yaratıcı girişimci olmak için önemli fırsat

Yaratıcı girişimci olmak için önemli fırsat

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yaratıcı girişimci olmak için önemli fırsat

British Council tarafından organize edilen Yaratıcı Girişimcilik Eğitiminin İzmir ayağı, İzmir Kalkınma Ajansı, Ege Bölgesi Sanayi Odası, TOBB Genç Girişimciler Kurulu işbirliğiyle, 7-11 Ekim 2015 tarihleri arasında Ege Bölgesi Sanayi Odasında düzenlenecek.

Nesta tarafından yaratıcı girişimciler için tasarlanan eğitim programı katılımcılara fikirlerini keşfetme ve uygulanabilirliklerini görme olanağı sunarken, yaratıcı bir işletme kurmak ve yönetmek için gereken bireysel becerilerini de geliştirmelerini sağlayacak. Bu yıl ikincisi düzenlenen Yaratıcı Girişimcilik eğitimi, Eskişehir, Adana, İstanbul’dan sonra İzmir’de  düzenlenecek.

2014-2023 İzmir Bölge Planının gelişme eksenlerinden Güçlü Toplum ve Güçlü Ekonomi hedeflerine ulaşmak için istihdam ve girişimciliğin ayrılmaz bir bütün olduğunun her fırsatta altını çizen İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban; “Uluslararası paydaşlarla işbirliği yaparak bu tarz projeleri İzmirlilere sunmaktan dolayı mutluyuz. Genç, yaratıcı ve girişimci gençlerin yaratıcı sektörlerdeki gelişimi, yarattıkları istihdam ve katma değer ile fark yaratacaklarını umut ediyoruz. Bu araçların çoğalması için çalışmaya ve girişimciliği desteklemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Atölye çalışmalarının sonucunda her şehirden en çok umut vadeden girişimci adayları Mart 2016’da British Council’ın düzenleyeceği konferansta fikirlerini sunma fırsatı bulacaklar. Belirlenen girişimciler eğitim sonu ve konferans arasındaki zaman diliminde profesyonel rehberlik eşliğinde fikirlerini kapsamlı bir proje planına dönüştürme imkanı bulacaklar. Konferansta gerçekleşecek sunumlarda jürinin belirleyeceği dört girişimci Birleşik Krallık’ta iş geliştirme seyahati kazanacak. Reklamcılık, mimari, sanat ve antika, zanaat, tasarım, moda, film, oyun, müzik, performans sanatları, yayıncılık, yazılım, televizyon ve radyo gibi yaratıcılık gerektiren sektörlerden birinde iş kurmayı planlayan girişimciler eğitime başvurabilirler. Eğitime katılmaya hak kazanmak için; başvuranların yaratıcı bir fikri, ürünü ya da hizmeti olan, veya bu sektörlerden birinde iş kurmuş ve 18 aydan kısa süredir ticari faaliyet yürütüyor aynı zamanda Türkiye’de yaşıyor ve çalışıyor olması gerekli. Eğitim başvuruları 16 Eylül 2015, saat öğlen 12.00’e kadar www.izka.org.tr web sayfasında verilen linkten yapılabilir.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de taze fasulye zam şampiyonu
Sonraki Haber Ulema: Önce elinizdeki kanı temizleyin

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?