ANA SAYFA > GÜNDEM > Yalı Pazaryeri'nin altı otopark oluyor

Yalı Pazaryeri'nin altı otopark oluyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yalı Pazaryeri'nin altı otopark oluyor

Yalı Mahallesi'ndeki 6418 sokakta altyapı ve üstyapı yenileme projesini sürdüren Karşıyaka Belediyesi, Yalı Pazaryeri’nin altındaki atıl alanı otoparka dönüştürmek için de çalışma başlattı. Bin 500 metrekarelik alanda oluşturulacak otopark Mayıs ayı başında hizmete açılacak ve her geçen gün artan araç yoğunluğuna ve otopark ihtiyacına çözüm üretecek.

Gün geçtikçe artan otopark sorununa ve hatalı parklara çözüm üretmek için ilçeye yeni otopark alanları kazandıran Karşıyaka Belediyesi, Yalı Mahallesi Pazaryeri’nin altındaki atıl alanı da otoparka dönüştürmek için çalışma başlattı. Özellikle pazarın kurulu olduğu günlerde bölge trafiğine nefes aldıracak olan park alanı yaklaşık 50 araç kapasiteli olacak. Mayıs ayının başında hizmete açılacak olan otopark için egzoz havalandırma sistemi de kurulacak. Otopark, 6418 sokak ve çevresinin park ihtiyacını bir nebze de olsa giderecek.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Araç yoğunluğunun her geçen gün artması ve otopark ihtiyacı bizi yeni çözümler üretmeye sevk ediyor. İmkanlar dahilinde, imar planlarına uygun noktalara, trafiği ve vatandaşları rahatlatacak şekilde yeni otoparklar yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.
 

Karşıyaka Belediyesi, ilçenin en kalabalık merkezlerinden biri olan Yalı Mahallesi pazar yerinin de bulunduğu 6418 sokakta yenileme çalışmalarına başladı. Bazı kısımlarda İzmir Büyükşehir Belediyesi, GDZ Elektrik A.Ş. ve diğer altyapı kurumları ile işbirliği sağlanarak, Çarşı'nın bulunduğu sokak, Yalı pazar yeri ile Hasan Türker Futbol Sahası arasındaki kısımda yıllardır süren sorunlara neşter vuruluyor. Çalışmalar kapsamında; 6418 sokak ve çevresinde yaya ve araç yollarının parke taşları tamamen yenileniyor. Yol ve kaldırımlar, imar planlarına uygun olarak genişletiliyor. Elektrik telleri yer altına alınarak görüntü kirliliği ortadan kaldırılıyor.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da Tayfun'un Eyüp maçına yetişmesi zor...
Sonraki Haber İzmirli öğrenciler ''İzmir sana kanım feda'' dedi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?