ANA SAYFA > EĞİTİM > Yabancı öğrenciler Karşıyakalı çocuklara İngilizce dersi veriyor

Yabancı öğrenciler Karşıyakalı çocuklara İngilizce dersi veriyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yabancı öğrenciler Karşıyakalı çocuklara İngilizce dersi veriyor

Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM), bu yaz öğrencilere dil eğitimi vermek ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak adına uluslararası bir projeye imza attı. Dünyanın dört bir yanından Karşıyaka’ya gelen yabancı üniversite öğrencileri, Karşıyakalı çocuklara ücretsiz İngilizce eğitimi vermeye başladı.

Dünyanın en büyük öğrenci değişim ve gelişim platformu olan AIESEC'in organizasyonuyla gerçekleşen proje kapsamında; Gana’dan Hindistan’a, Tayland’dan Arnavutluk’a kadar farklı ülkelerden 62 yabancı üniversite öğrencisi Karşıyaka’ya geldi. KARGEM’de çocuklara ücretsiz İngilizce dersi vermek üzere ilçeye konuk olan yabancı gençler, organizasyonun Türkiye ayağındaki üniversitelilerin ve gönüllü ailelerin evlerine yerleşti.

Hem öğrenciler hem de veliler tarafından büyük ilgiyle karşılanan yabancı konuklar, yaklaşık iki hafta önce 5 ve 9’uncu sınıf arası 180 öğrenciye dil eğitimi vermeye başladı. Proje sayesinde çocuklar bir yandan İngilizce bilgilerini ve konuşma becerilerini geliştirme fırsatı bulurken, bir yandan da farklı kültürleri tanıma şansını yakaladı. 5 haftalık proje, 19 Ağustos’a kadar devam edecek.

Çocuk ve gençleri en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Evlatlarımızı sadece lise ve üniversite sınavlarına hazırlamakla kalmıyor, her alanda kendilerini geliştirebilecekleri imkanlar yaratmaya çalışıyoruz. Bu yaz da KARGEM’de AIESEC organizasyonuyla hayata geçirdiğimiz proje sayesinde, çocuklarımız yabancı gençlerden ücretsiz dil eğitimi alma ayrıcalığına kavuştu. Projeye destek veren tüm gönüllü ailelerimize teşekkür ediyor, çocuklarımıza başarılar diliyorum” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Haber Bulunamadı
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka forvetini Polonya'dan buldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?