ANA SAYFA > SPOR > Üniversiteli Karşıyakalılar Birliği'nden açıklama

Üniversiteli Karşıyakalılar Birliği'nden açıklama

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Üniversiteli Karşıyakalılar Birliği'nden açıklama

Üniversiteli Karşıyakalılar Birliği, İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu İEKKK ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer'in sözlerine üzerine yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"Geçtigimiz günlerde bir gazeteye röportaj veren Sayin Sitki Sükürer'in hezeyanına şahit olduk. Aslında bu tarz insanlara cevap vermek bizlere yakışmaz ancak değerlerimize alenen edilen bu hakarete karşı da birkaç satır kaleme almak istiyoruz. Kendisi Karşıyakalılar 'entelektüellikten uzak, holigan, yüzeysel' olarak betimlemiş. "Aptal, kendi girişine otuz beş buçuğa hoşgeldiniz yazıyor, otuz beş buçuk ne?" tarzında söylemlerde bulunmuş. Karşıyaka'da doğmak ile Karşıyakalı olunmaz. Gelin sizlere unutmuş olduğunuz ya da hatırlamaktan kaçtığınız Karşıyakalılık kavramını anlatalım. Karşıyakalılık diye bir kavram var Sıtkı Bey. Bir imparatorluk çökerken girilen savaşta Filistin'de esir düşmüş Zühtü Işıl'ın, Cumhuriyet ışığı yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, duruşuyla Gode'nin, asaletiyle Özgür Soylu'nun ve daha nicelerinin Karşıyaka'sı. Karşıyaka diye bir kavram var Sıtkı Bey. Ve sizin gibiler için buradan daha fazla anlatmak istesek de kağılara sığmayacak kadar büyük bir tarih ve kavram bu Sıtkı Bey. Gelinirken Karşıyaka'ya, dönülürken İzmir'e gidilen. Kendini Karşıyakalı diye tanımlayan, 35 buçuğun ayrıcalığını yaşayan insanların semti burası Sıtkı Bey. Türkiye Cumhuriyeti'nde Atatürk ilke ve Devrimlerine en bağlı, entelektüellik seviyesi en yüksek, her türlü canlıya en büyük saygının gösterildiği bölgelerden biri burası Sıtkı Bey. Karşıyakalı olmanin ayrıcalığını, farklılığını hissedemeyenler icin "otuz beş buçuk" bir plakadan ibarettir. Sadece bir plakadan ibaret olmadığını anlayanlar icin Atatürk'ün ay yıldızı ve annesini emanet ettiği toprakların ruhudur Sıtlı Bey. Anlık bir 'gaza gelme' ve 'gündem olma' çabasıyla akıl ve mantık dışı bu Kibrinizi sınayacağınız yer, anlamsizlastiımaya çalıştığınız değerlerimiz olamaz.Özellikle "bir ilçe" diye belirttiğiniz Karşıyaka, sizin gördüğünüzden kat ve kat
fazlasıdır. Kültürümüze dil uzatma cüretini aklından geçirenleri uyarıyoruz. Herkes haddini bilecek, iki kere düşünecek!
BiZ KARŞIYAKALIYIZ!"

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir SGK’da devir teslim töreni
Sonraki Haber KSK'de Futbol Şube Başkanı İrfan Ilgazlı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?