ANA SAYFA > EĞİTİM > Üniversite adaylarının tercihi İzmir Üniversitesi oldu

Üniversite adaylarının tercihi İzmir Üniversitesi oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Üniversite adaylarının tercihi İzmir Üniversitesi oldu

Üniversite adaylarının tercihleri İzmir Üniversitesi’nde yüzleri güldürdü. İzmir Üniversitesi, 2014 yılı LYS yerleştirme sonuçlarına göre kontenjanının yüzde 92’sini doldurdu.

ÖSYM’nin 2014 yılı LYS sonuçlarını açıklaması, üniversite adayları ve aileleri ile birlikte İzmir Üniversitesi’nde de büyük sevince neden oldu. Kontenjanının yüzde 92’sine yerleştirme yapılan İzmir Üniversitesi’nde başta Tıp Fakültesi olmak üzere Hukuk, Psikoloji, Mimarlık, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Çocuk Gelişimi, Sinema ve Televizyon, İngilizce Öğretmenliği gibi bölümlerde tüm kontenjanlara yerleştirme yapıldı. Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, “Erasmus ve ikili işbirliği anlaşmaları ile öğrencilerine yurt dışında eğitim olanağı sunan ve dünyanın dört bir yanında gelen öğrencileri İzmir’de buluşturan, seçkin akademik kadrosunun verdiği eğitimin yanı sıra bilim dünyasına da her yıl daha fazla katkıda bulunan, iş dünyası ile kurduğu ilişkileri mezunlarına kariyer olanağı olarak sunan bir üniversite olarak üniversite adaylarının İzmir Üniversitesi’ni tercihi nedeniyle büyük mutluluk duyduk” dedi.

Burslar garanti altında

LYS’de edinilen puanlara bağlı olarak belirlenen ÖSYM burslarının derslerin tümüne devam edilmesi kaydıyla, not ortalaması veya sınıf-ders geçme gibi nedenlerle kesilmediği İzmir Üniversitesi’nde yaklaşık olarak her iki öğrenciden birine burslu eğitim verildiğini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, “İzmir Üniversitesi olarak her iki öğrencimizden birine farklı oranlarda burs veriyoruz. Bu bursları garanti altına alarak da öğrencilerimizin üniversite hayatını en iyi şekilde yaşamasına olanak sağlıyoruz. Tercih edilmemizin en önemli nedenlerinden biri öğrencilerimiz ve ailelerine büyük kolaylık sağlayan burslarımız” diye konuştu.

Tescilli başarı tercih edildi
İzmir Üniversitesi’nin 2013-2014 akademik yılında önemli başarılara ve akademik atılımlara imza attığını belirten Rektör Erciyeş, “2013 yılında hem Avrupa Kredi Transfer Sistemi hem de Diploma Etiketi almayı hak eden Türkiye’deki iki üniversiteden biri olarak akademik başarımız uluslararası alanda tescillendi. Öğrencilerimizi birer dünya vatandaşı olarak mezun ediyor, onlara mesleklerini dünyanın dört bir yanında yapma şansı veriyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZBAN'dan şikayetlerimiz ne zaman bitecek?
Sonraki Haber Bayram öncesi esnaf denetimleri arttırıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?