ANA SAYFA > İZMİR > Uluslararası Urla Enginar Festivali başlıyor

Uluslararası Urla Enginar Festivali başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Uluslararası Urla Enginar Festivali başlıyor

Uluslararası Urla Enginar Festivali, 29 Nisan Cuma günü başlıyor. Michelin yıldızlı restoranların dünyaca ünlü şefleri, festival boyunca Urla sokaklarında birbirinden lezzetli enginar yemeklerini adım adım tarif ederek pişirecek, eşsiz lezzetlerini izleyenlere tattıracak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Reseau Delice Dünya Gurme Şehirler Birliği tarafından düzenlenen Uluslararası Urla Enginar Festivali’nin ikincisi, 29 Nisan, 1 Mayıs tarihleri arasında Urla’da düzenlenecek. Festival boyunca Urla’nın meydanları, sokakları, atölyeler, mutfak sohbetleri, müzik dinletileri ile şenlenecek.

Dünya Gurme Şehirler Ağı’na üye olan İzmir’in gözde ilçesinde düzenlenecek festival, Fransa, Belçika , Hollanda, Fas, Letonya’dan gelecek şeflerin yanı sıra  ünlü Türk şefleri de ağırlayacak.

Şefler Urla’nın tarihi çarşısı Malgaca Pazarı’nda Tadım köy mutfağında enginara kendi yorumlarını katacaklar. Urlalı mutfak sihirbazları, annelerinden, ninelerinden öğrendikleri lezzetlerin sırrını festivale gelenlerle paylaşacak.

Festivalin her anı dolu

Geçen yıl binlerce kişiyi ağırlayan Urla, bu yıl konuklarının karşısına sürprizlerle çıkacak. Festivale gelenler, her sokakta, her köşede farkı bir eğlence, farklı atölye ile karşılaşacak.

Urla Sanat Sokağı’nda, festival boyunca, enginar temalı seramik, çini, mandala, resim, mozaik, vitray, sıcak cam, ebru, kat-ı sanatı, ahşap oyma, tiyatro atölyeleri düzenlenecek.

Festivalin ilk günü saat 19.00-22.00 arasında, USYAD tarafından sokak partisi düzenlenecek. Pazar günü kapanış partisini de USYAD organize edecek.

Yıldızlı şefler meydanlarda

Festivalin ilk günü, Cumhuriyet Meydanı, Şef Tolga Kamiloğlu, Şef Barış Torcu,  Fransız Şef Roland Theimer, Nouvelle Cuisine akımının tecrübeli master şeflerinden Swiss Otel, Çırağan Palace Kempinski, Esma Sultan Yalısı ve The Marmara Oteli gibi mekanlarda yaratıcılığını sergileyen Hollandalı şef Rudolf Van Nunen’in atölyelerine ev sahipliği yapacak.

Cumartesi gününün lezzetlerini, kariyerine Paris ve New York'un ödüllü restoranlarında başlayan, 2014'ten beri Laivas Restoran'da çalışan, yeni kurulacak restoranlar için de danışmanlık hizmeti veren Letonyalı Şef Heinrihs Erhards ile kariyerine baba mesleği olan aşçılık ile başlayan Hollandalı Wilco Van Herpen hazırlayacak. İstanbul'a yerleşen, Türkiye’nin "Kaçış Planı", "Wilco'nun Gözü", Wilco'nun Karavanı, "Yabancı Değil", "Wilco'nun Seçimi", "Wilco'yla YaşasınYemek", "2 Göz, 1 Şehir" programlarından tanıdığı Van Herpen ile Erhards, tadım atölyelerini Urla Cumhuriyet Meydanı’nda kuracak.

Aynı gün Cumhuriyet Meydanı’nda Fas’ın Royal Mansour Marrakech Oteli’nde son 6 yıldır şef olarak görev yapan, 2015 yılında "Toque d'Or Cuisine" yarışmasında 3’üncülük ödülü alan Karim Ben Baba, da atölye düzenleyecek.

Michelin yıldızlı restoranlarda yıllarda şeflik yapan, 2004 yılında “Meilleur Ouvrier de France”, 2009 yılında Fransız usulü ezme ile dünya şampiyonluğu ödülünü alan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü  Eğitmen Şefi Joseph Viola,  Pazar günü en lezzetli enginar yemeklerini pişirip, Tadım Mutfağı’nda festivale gelenlere sunacak. Aynı gün Şef Wolfgang Goedi,  Semen Öner  ve Selcan Dabağ da düzenleyecekleri atölyelerde enginarlı lezzetler pişirip, mutfağın sırlarını paylaşacak.

En İyi Özgün Lezzet ödülünün sahibi Alishiro , ekşi maya ekmek kültürünün hikayesini paylaşmak için Uluslararası Urla Enginar Festivali’ne konuk olacak.

Mutfak sohbetleriyle renklenecek festival, Pazar günü sokak partisi ile sona erecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı tiyatrocular rekor kırdı
Sonraki Haber 2. BALEV Kariyer Günü, İş ve Staj Arayanları, İşverenlerle Buluşturuyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?