ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Uluslararası Halk Oyunları Festivali düzenlenecek...

Uluslararası Halk Oyunları Festivali düzenlenecek...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Uluslararası Halk Oyunları Festivali düzenlenecek...

Karşıyaka Sanat Derneği, Uluslararası Karşıyaka Halk Oyunları Festivali düzenlemek için proje üretti.

Karşıyaka Kaymakamlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi'nin de içinde yer alacağı proje için çalışmalara başladıklarını ifade eden Karşıyaka Sanat Derneği Yönetim Kurulu, bu konuda medya açıklaması yayınladı.
Açıklama şöyle:
"Karşıyaka Sanat Derneği (KARSAN) olarak Karşıyaka Kaymakamlığı dolayısıyla Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Karşıyaka Halk Eğitim Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi'nin de proje içinde önemli rol oynayacağı Uluslararası Karşıyaka Halk Oyunları Festivali düzenleyeceğiz.
Bu bir yarışma değil, tamamen kültürel etkinlik olacak. Davet edilerek şehrimize gelecek olan ekipler, ülkelerinin kültürü olan halk oyunlarını veya danslarını sunma imkanı bulacaktır. İlk etapta başta KKTC, Azerbaycan olmak üzere Türki Cumhuriyetleri ile ülkemizle her dönemde dost olan ülkelere çağrı yapacağız. Yönetim olarak, bu konuda geniş bir araştırma içindeyiz. Hangi ülkelere davet gönderme konusunda Ankara ile temasa geçerek, görüş ve bilgi alacağız. Bu görüşmelerinin ardından yol haritamızı belirleyeceğiz. Organizasyonun dört dörtlük olması konusunda titiz çalışmna içindeyiz ve acele de etmiyoruz. Ülkemizi de Karşıyaka gençlerinden kuracağımız zeybek ekibi temsil etmeyi düşünüyoruz. Karşıyaka ve İzmir başta olmak üzere pek çok yöresel Türk ekibinin de bu organizasyonun içinde yer almasını sağlayacağız."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'ya ''Bal Köy'' kuruluyor
Sonraki Haber Karşıyaka'dan örnek hareket

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?