ANA SAYFA > SAĞLIK > Ulusal Down Sendromu Derneği’ne ''Bebek Dostu'' unvanı

Ulusal Down Sendromu Derneği’ne ''Bebek Dostu'' unvanı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ulusal Down Sendromu Derneği’ne ''Bebek Dostu'' unvanı

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, Ulusal Down Sendromu Derneği’ne anne sütü uygulamaları ile ilgili yaptığı çalışmaları nedeni “Bebek Dostu Kurum” unvanı verdi.

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen bir törenle İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr.Bediha Kızılkaya, Ulusal Down Sendromu Derneği yöneticilerine “Bebek Dostu Kurum” plaketlerini verdi.

Kızılkaya “Ulusal Down Sendromu Derneği’nin bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak “Bebek Dostu” unvanı alması bir ilktir, toplumun tüm bireylerini, tüm kurum ve kuruluşlarını bebeklerin anne sütünden mahrum kalmamaları için işbirliğine davet ediyoruz.” dedi.

Bebek Dostu nedir

Anne sütü ile beslenmenin yaygınlaşması, emzirmenin korunması, desteklenmesi amacıyla 1991 yılından itibaren Sağlık Bakanlığı ve UNİCEF işbirliğinde “ Bebek Dostu Hastaneler- Kurumlar” programı ülke genelinde yürütülmektedir. Doğru anne sütü uygulamalarını hizmet sunumuna, çalışmalarına yansıtan kurumlara “Bebek Dostu” unvanı verilmektedir. “ Bebek Dostu”  uluslararası bir unvandır. Bebeklerin annelerinin sütünden mahrum kalmaması için çaba gösteren, anne sütü ile beslenmeyi destekleyen herkes bebek dostudur. Sağlık Kurumları (Hastaneler, Aile Hekimlikler) işyerleri, kurum ve kuruluşlar ayırım gözetmeksizin bebek dostu olabilir. Bebeklerimizin Anne sütü ile beslenmeleri, emzirmenin desteklenmesi tüm kurum, kuruluşlar ve kişilerin ortak sorumluluğu ve görevi olmaktadır. Anne sütü ile beslenme bir bebeğin sağlığına yapılacak en güzel destektir.

 Ulusal Down Sendromu Derneği;   Down Sendromlu Bireylerin yaşamın her alanında eşit haklara sahip olması, aileler ve toplumun bilinçlendirilmesi, toplumun engellik algısını değiştirebilmesi için projeler uygulayan ve farkındalık eğitimleri yapan bir sivil toplum kurumudur.

Ulusal Down Sendromu Derneği de anne sütü savunuculuğu yapması, anne sütüyle beslenmeyi teşvik etmesi, desteklemesi ve bu kapsamda doğru anne sütü uygulamaları ile ilgili yaptığı çalışmaları sonucu  “Bebek Dostu Kurum”  unvanı almaya hak kazandı.                                                                                                                

Anne sütünün önemi

Anne sütü ile beslenme sağlığın temellerinin atıldığı dönemde oldukça önemli olup anne ve bebek sağlığını pek çok olumlu katkıları bulunmaktadır.  Bebeklerin,  ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmeleri ve 6. ayda ek gıdalara başlanması, en büyük sağlık tedbirimizdir.  Emzirme, 2 yaş ve ötesine dek sürdürülmelidir.

Anne sütü alan bebekler;

*Daha sağlıklı olurlar,

*Yaşıtlarına göre daha iyi gelişim gösterirler,

.*Şişmanlık, Kalp Damar Hastalıkları, Şeker hastalığı, Alerjik hastalıklar, Solunum yolu hastalıkları, Barsak hastalıkları, anne sütü ile beslenen çocuklarda daha az görülür.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İFK'lı sporcular havuzda birinci
Sonraki Haber Anaokulunda meyveler, sebzeler defileye çıktı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?