ANA SAYFA > İZMİR > Ukrayna'nın 24. Bağımsızlık yıldönümü İzmir'de kutlandı

Ukrayna'nın 24. Bağımsızlık yıldönümü İzmir'de kutlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ukrayna'nın 24. Bağımsızlık yıldönümü İzmir'de kutlandı

Ukrayna'nın 24. Bağımsızlık yıldönümü, İzmir'de yaşayan Ukrayna'lıların katılımıyla, Ukrayna İzmir Fahri Konsolosluğunda kutlandı.

Ukrayna İzmir Fahri Konsolosu Çetin Güvercin, 24. bağımsızlık yıldönümü dolayısıyla bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, güçlü birlik ve beraberlik bağları, İzmir'de yaşayan Ukrayna halkını yaşlısından gencine, çocuğuna kadar 24. Bağımsızlık yılımızı kutladığımız bugün birlik ve beraberliğin "Sonsuz Mutlu Yıllar"ca sürmesi için burada bir araya getirmiştir diyerek, katılanlara, mesaj ve çiçek göndererek kutlayan herkese ayrı ayrı teşekkürlerini belirtti.

Sıkıntılı günler içinde her iki ülkemizde ölen şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşundan sonra Ukrayna İzmir Fahri Konsolosu Çetin Güvercin, İzmirlilerin sonsuz hoşgörüsü içinde kutlamanın sade bir şekilde gerçekleştirildiğini belirterek, her dönemin içinde yaşanacak ekonomik, siyasi sıkıntıların güçlü birlik ve beraberlik bağları sayesinde sıkı diyalog ve paylaşım içinde kolayca aşılabileceğini, Ukrayna İzmir Fahri Konsolosluğu olarak bunları gerçekleştirmek için elimizden gelen bütün olanakları seferber ettiklerini dile getirerek, Ukrayna'ya yönelik turistik, ekonomik bütün sektörlerimizin tanıtımını içeren büyük bir çalışmayı 24. Bağımsızlık yılımız dolayısıyla başlattıklarını, her sektör temsilcisi kurum ve işletmenin bu tanıtımda yer alabileceğini, Ukrayna'ca yayın da yapacak tv üzerinden kendilerini Ukrayna pazarına sürekli tanıtabileceklerini sözlerine ekledi.

İzmir ve Ege bölgesinde yaşayan Ukraynalıların bir arada geleneklerini ve diyaloglarını sürdürebilecekleri  özel günler düzenleyeceklerini belirten Çetin Güvercin, bu sayede bağlar daha pekişecek, yeni yetişen çocuklarımız da birbirlerini daha iyi tanıma, iş imkanlarını kendi aralarında ve Ukrayna genelinde paylaşma fırsatı yakalamış olacaklar, bizim görevimiz Türkiye ve Ukrayna arasındaki sosyal, kültürel ekonomik diyalogların pekişmesine, gelişmesine yardımcı olmak. Bunu da değerli basın mensubu arkadaşlarımızın kıymetli katkılarıyla herkese ulaştırmaya çalışıyoruz. Bütün katılan basın mensubu arkadaşları çalışmalarımızın aktarılmasına gösterdikleri özenden dolayı bir kez daha teşekkür etmek isterim.

24. Bağımsızlık yıldönümü özel Bağımsızlık pastasının hep birlikte kesilmesiyle kutlamaları kabul eden  Ukrayna İzmir Fahri Konsolosu Çetin Güvercin,  2-5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek ilk Ukrayna ekonomik tanıtım gezisi için 27 Ağustos Perşembe günü bütün sektör temsilcilerini ve basın mensuplarını beklediklerini belirterek her ay gerçekleşecek Ukrayna gezileri hakkında ayrıntılı bilgilerin Konsolosluk sayfalarından öğrenilebileceğini sözlerine ekledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ev alma, komşu al
Sonraki Haber Erten: Bu saha İzmir'in utancıdır

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?