ANA SAYFA > İZMİR > Tutuklu eski emniyet müdürü hakim karşısına çıktı

Tutuklu eski emniyet müdürü hakim karşısına çıktı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tutuklu eski emniyet müdürü hakim karşısına çıktı

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kriptolu haberleşme programı "ByLock" kullanıcılarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında dava açılan tutuklu eski emniyet müdürü hakim karşısına çıktı.

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklu yargılanan sanık eski İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Murat Duran ile avukatı katıldı.

Kimlik kontrolünün ardından Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) kayıt altına alınan duruşmada sanık Duran savunma yaptı.

Murat Duran, dini duygularla örgütün Karşıyaka ilçesindeki ev sohbetlerine katıldığını, ancak anayasal düzeni kaldırmaya teşebbüs etmek, Cumhurbaşkanına suikast düzenlemek, devletin varlığını tehlikeye düşürmek gibi bir amacının olmadığını savunarak, darbe girişiminde bulunan FETÖ gibi bir terör örgütüyle anılmanın kendisini üzdüğünü ifade etti.

Örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock"un, telefonuna katıldığı bir sohbet toplantısında ev sahibi tarafından şifreleme yöntemiyle yüklendiğini, programı bir süre kullandığını belirten Duran, "Bylock"u WhatsApp gibi basit bir mesajlaşma programı zannettiğini ve bunu sorgulamadığını kaydetti.

Sanık Duran, iddia makamının, "Bir emniyet müdürü olarak örgüt içerisinde gizli haberleşme programının telefonunuza yüklenmesinden hiç şüphe etmediniz mi" sorusuna, "Programı yükleyenler, bana 'gizli bir şekilde haberleşeceğiz' tarzında bir uyarıda bulunmadı. Dindar olduğuna inandığım kişileri sorgulamadığım için hata yaptım. Şüphe etmedim, zaten şüphe etseydim burada yargılanıyor olmazdım." diye cevap verdi.

FETÖ yapılanması içerisindeki kimseden herhangi bir talimat almadığını, kimseye talimat vermediğini, kapatılan Bank Asya'da kendisi ve akrabalarının hesabının olmadığını, çocuklarını örgütün okullarına göndermediğini, "örgüt üyesi olmak" suçlamasından kurtulmak istediğini söyleyen Murat Duran, tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın tutukluluk halininin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Güncel döviz dolar yorumu
Sonraki Haber Karşıyaka'nın küçük voleybolcularından mesaj var...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?