ANA SAYFA > ÇEVRE > Türkiye’nin su kalitesi onlara emanet

Türkiye’nin su kalitesi onlara emanet

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Türkiye’nin su kalitesi onlara emanet

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki tek faal fosforlu pestisit (kalıntı) analiz laboratuvarına sahip olan DSİ (İzmir) 2. Bölge Müdürlüğü’ne Türkiye’nin dört yanından numune geliyor. Her gün ortalama 100 su örneğinde ilaç ve kimyasal madde kalıntıları arayan uzmanlar; son iki ayda 3000 numunede yaklaşık 450 bin parametreye baktı.

2011 yılından bu yana sudaki ağır metal analizlerini bünyesinde kurduğu özel laboratuvarda yapan DSİ 2. Bölge Müdürlüğü haziran ayı başından bu yana suda pestisit ( kalıntı) analizleri yapıyor. DSİ bünyesindeki tek faal fosforlu pestisit analiz laboratuvarı olan tesise Türkiye’nin dört yanından numune geliyor.

 “2 ayda 3000 su numunesi incelendi”

Su örneklerinde zirai ilaç; böcek ilacı ve kimyasal madde kalıntıları arayan uzmanlar tek numunede yaklaşık 150 parametreye bakıyor. Bir örneğin incelemesi 13 dakika sürerken laboratuvarda son iki ayda 3000 su numunesine bakıldı. 450.000’in üstünde test yapıldı.

Her gün ortalama 100 su örneğinde inceleme yapılan DSİ 2. Bölge Müdürlüğü Kalite Kontrol ve Laboratuvar Şube Müdürlüğü tesislerinden çıkan sonuçlar DSİ veri tabanına işleniyor. Türkiye’nin su politikası ve yatırım programları o veriler ışığında şekilleniyor.

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü Laboratuvarları bünyesinde ayrıca klorlu pestisit (kalıntı) testi de yapılabiliyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gediz Elektrik'ten uyarı: Başkasının elektirk faturasını siz ödemeyin...
Sonraki Haber İzmir'de ''Gölge vatandaş'' uygulaması başlıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?