ANA SAYFA > EKONOMİ > Türkiye’nin ilk sürdürülebilir akuakültür tesisi Pınar Balık

Türkiye’nin ilk sürdürülebilir akuakültür tesisi Pınar Balık

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Türkiye’nin ilk sürdürülebilir akuakültür tesisi Pınar Balık

Yaşar Topluluğu’nun tarım, hayvancılık ve balıkçılık sektörlerindeki temsilcisi olarak 1983 yılında kurulan ve kurulduğu yıldan bu yana sektörlerine yön veren Çamlı Yem ve Besicilik bir ilke daha imza attı. Çamlı Yem Besicilik’in “Pınar Balık” tesisleri, aldığı deniz dostu sertifika ile, tam entegrasyonda ‘Türkiye’ nin İlk Sürdürülebilir Akuakültür Tesisi’ oldu.

Türkiye’nin ilk entegre kültür balıkçılığı tesisi olan ve ilk markalı kültür balığı üretimini gerçekleştiren Pınar Balık tesisleri, dünyaca ünlü sivil toplum örgütü ‘Friend Of The Sea’nin yetkilendirdiği akredite kurum ‘’Rina’’ tarafından ‘Friend Of The Sea Aqua’ ve ‘Friend Of The Sea Coc’ kapsamında değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonucunda deniz dostu sertifikası almaya hak kazanan Pınar Balık’ın Çeşme Ildırı’ da bulunan kuluçkahane, balık çiftliği ve paketleme tesisi, Urla’ da bulunan balık çiftliği ve Alaçatı’da bulunan kuluçkahanesi, tam entegrasyonda ‘Türkiye’ nin İlk Sürdürülebilir Akuakültür Tesisi’ oldu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir’den Çanakkale’ye yardım eli
Sonraki Haber Ahmet Diker'in kayınvalidesi vefat etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?