ANA SAYFA > SAĞLIK > Türkiye’nin ilk Heartmate 3 yapay kalp nakli Ege’de yapıldı

Türkiye’nin ilk Heartmate 3 yapay kalp nakli Ege’de yapıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Türkiye’nin ilk Heartmate 3 yapay kalp nakli Ege’de yapıldı

Türkiye’de ilk defa kullanılan Heartmate 3 yapay kalp cihazı Ege Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatla takıldı. Nakli, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mustafa Özbaran, Prof. Dr. Tahir Yağdı, Prof. Dr. Sanem Nalbantgil ve Doç. Dr. Çağatay Engin gerçekleştirdi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde kalbini destekleyici ilaçlarla yaşamına devam eden hastaya Türkiye’nin en tecrübeli hekimleri tarafından ülkemizde ilk defa kullanılan Heartmate 3 yapay kalp cihazı yapılan ameliyatla takıldı.

Prof. Dr. Mustafa Özbaran, “Dünyada da yeni yeni kullanılmaya başlayan yapay kalp cihazı Heartmate 3 Türkiye’de ilk defa bu ameliyatta kullanıldı. Hastamızın durumu gayet iyi. Ege Üniversitesi yapay kalp naklinde Türkiye’de lider, Avrupa’da 3. Dünyada ilk 10’un içerisinde. Klinik olarak 20 yıllık bir geçmişimiz var. Türkiye’de klinik olarak lider durumdayız” dedi.

Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Horasanlı Köyü’nde  yaşayan 60 yaşındaki Gülistan Özlük’e yapılan tetkikler sonucunda kalp naklinin yapılması gerektiği kararlaştırıldı. Ev hanımı Özlük’ün nakil bekleyecek süresi olmadığı için yapay kalp cihazı Türkiye’de ilk defa kullanılan Heartmate 3 takıldı.

Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Mustafa Özbaran, Ege Üniversitesi bünyesinde 300. Yapay kalp naklinin gerçekleştiğini belirterek “Dünyada da yeni yeni kullanılmaya başlayan yapay kalp cihazı Heartmate 3 Türkiye’de ilk defa bu ameliyatta kullanıldı. Hastamızın durumu gayet iyi” diye konuştu.

Ege Üniversitesi’nin yapay kalp cihazı takımında Türkiye’de lider durumda olduğunu belirten Prof. Dr. Özbaran, “Yapay kalbi şöyle adlandırabiliriz, karaciğer ve böbrek de canlıdan nakil yapılabiliyor.  Kalpte ise canlıdan nakil olması söz konusu değil, bu yapay kalplerde kalp naklinin canlısı gibi düşünebiliriz. İhtiyaç olduğu an bulup takabiliyorsunuz. Böylelikle belli bir yaştan sonra hiç nakil yapmadan yaşamını sürdüren insanlarda var. Veya yaşantılarına nakil bulunana kadar bu yapay kalp cihazı ile devam edebiliyorlar” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KSK Yönetim Kurulu:''Kurtuluş savaşımız başlıyor''
Sonraki Haber HİASD uyardı: Hiportermiye dikkat edin!

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?