ANA SAYFA > SPOR > Türkiye'de spora vakit ayıran yok

Türkiye'de spora vakit ayıran yok

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Türkiye'de spora vakit ayıran yok

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye’de yaşayan bireylerin spor faaliyetleri ortalaması raporlarını açıkladı. Bireylerin günde en az zaman ayırdıkları faaliyet, 11 dakika ile spor ve doğa sporları oldu. Kadınlar günde ortalama 6 dakika, erkekler ise günde 16 dakikalarını spor faaliyetlerine ayırdı.

Bireylerin son dört hafta içinde boş zamanlarını değerlendirmek üzere yaptıkları sportif faaliyetlerin dağılımı incelendiğinde; 10 ve daha yukarı yaştaki bireylerin yüzde 9,9’unun yürüyüş veya koşu yaptığı, yüzde 5,2’sinin futbol oynadığı ve yüzde 2,2’sinin bisiklet sürdüğü görüldü.

EN ÇOK ZAMANI TELEVİZYONA AYIRIYORUZ

Zaman Kullanım Araştırması sonuçlarına göre son dört hafta içinde yapılan veya katılım sağlanan faaliyetler incelendiğinde bireylerin yüzde 94,6’sının televizyon seyrettiği, yüzde 69,9’unun akraba ziyaretlerinde bulunduğu, yüzde 55,7 ile arkadaş ziyaretlerinde bulunduğu görüldü.

En çok yapılan üç faaliyetin cinsiyete göre dağılımı ele alındığında, erkeklerin yüzde 95,6 kadınların ise yüzde 93,6 oranında televizyon izlediği görüldü. Erkekler akraba ziyaretini yüzde 68,3, kadınlar yüzde 71,4 oranında gerçekleştirirken; arkadaş ziyaretlerinde erkeklerde oran yüzde 55,1 kadınlarda ise yüzde 56,4 oldu.

KADINLAR DAHA ÇOK KİTAP, ERKEKLER İSE GAZETE VE DERGİ OKUYOR

Fertlerin son dört hafta içinde boş zamanlarını değerlendirmek üzere yaptıkları eğlence ve kültür faaliyetlerinin dağılımı incelendiğinde; kitap okuma oranının yüzde 34,2 gazete, dergi vb. okuma oranının ise yüzde 39,4 olduğu görüldü.

Cinsiyete göre dağılım ele alındığında, kitap okuma faaliyetini erkekler yüzde 30,2 kadınlar ise yüzde 38,2 oranında gerçekleştirirken; gazete, dergi vb. okuma faaliyetini erkekler yüzde 48,8 kadınlar ise yüzde 30,1 oranında gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kamil Okyay Sındır'dan Necip Kalkan'a cevap
Sonraki Haber Karşıyaka Antalyaspor'dan 4. transferini yaptı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?