ANA SAYFA > İZMİR > Türk kadınının onur gününe Buca'da özel kutlama

Türk kadınının onur gününe Buca'da özel kutlama

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Türk kadınının onur gününe Buca'da özel kutlama

Toplumsal hayatta gerçekleşen Atatürk Devrimlerinin en önemlilerinden biri olan Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınması, Buca Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte kutlandı.

Buca Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıya, Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Başkanı Hacer Taş ve Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı  Hatice Güral'ın yanı sıra belediye bünyesindeki kadın müdürler, meclis üyeleri ve muhtarlar katılım sağladı.  

Tüm dünyaya öncülük eden yasanın kabulünün 88'inci yılı anısına düzenlenen toplantı Buca Belediyesi Mevlana Tesisleri Neva Kafe’de gerçekleştirildi. Toplantıda sosyolog ve iletişim uzmanı Sıla Aydemir Korkmaz tarafından kadın haklarının  siyasal ve hukuki mücadelesinin anlatıldığı bir sunum gerçekleştirildi. Türkiye’de ve dünyada kadınların yasal hakları için verdikleri mücadelenin dünü ve bugününün anlatıldığı sunumda, edinilen yasal kazanımların pratikte halen ilerleyememesinin sebepleri ve bugün karar verici mekanizmalarda kadınların önüne konulan engellerden bahsedildi.

YASA DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMIŞTI
5 Aralık 1934'de Anayasa ve Seçim Kanunu'nda yapılan yasa değişikliği ile kadınların ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin önü açıldı. Türkiye,  Fransa ve İtalya’dan 11, Romanya’dan 12, Bulgaristan’dan 13, Belçika’dan 14, İsviçre’den ise 36 yıl önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmıştı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tarımın kalbi İzmir'de attı
Sonraki Haber İzmir Otogarı'nda uyuşturucu ele geçirildi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?