ANA SAYFA > EKONOMİ > TSE'den iş dünyasına çağrı

TSE'den iş dünyasına çağrı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
TSE'den iş dünyasına çağrı

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), uluslararası standartların hazırlanması aşamasında ülkemizin daha etkin yer alabilmesi için iş dünyasını göreve davet etti.

TSE Ege Bölge Koordinatörlüğü’nün ev sahipliğinde, İAOSB Konferans Salonu’nda iş dünyasının temsilcilerinin katılımı ile önceki gün gerçekleştirilen toplantıda TSE’nin etkin olarak yer aldığı uluslararası standardizasyon faaliyetleri ve yenilenen yönetim sistemleri hakkında bilgilendirilme yapıldı.

TSE Uluslararası Standardlar Müdürü Tuğba İnkaya’nın açılış konuşması ile başlayan toplantıda, uluslararası standartların hazırlanış aşamalarını TSE Teknik Uzmanı Dr. Hatice Bektaş, yenilenen yönetim sistemleri hakkında bilgilendirmeyi ise TSE Uzmanı Deniz Kaya Balcı yaptı.

Uluslararası standardizasyon kuruluşlarında, standartların ilgili teknik komitelerin hazırlandığını vurgulayan Uluslararası Standardlar Müdürü Tuğba İnkaya; “İş dünyasından katılımlarla oluşturulan Ayna Komiteler tarafından iletilen ülke görüşleri uluslararası oylamaya dâhil olmakta, böylece standartlarla koyulan kuralların hazırlanmasında söz sahibi olma şansı elde edilmektedir. Yüksek kalitede ve dünya ölçeğinde üretim yapan Türk firmalarının temsilcilerini buralarda görmek istiyoruz” diye konuştu.

TSE Teknik Uzmanı Dr. Hatice Bektaş ise yaptığı sunumda, TSE’nin ülkemiz üreticilerinin uluslararası standardizasyon faaliyetlerinde daha etkin yer almasına destek olmak amacıyla pek çok adım attığını vurgulayarak, ayna komitelerde yer almak isteyen üreticilerin neler yapacakları konusunda yönlendirdi.

Toplantıya katılan firmaların bir diğer merakla beklediği yenilenen yönetim sistemleri hakkındaki bilgilendirmeyi ise TSE Uzmanı Deniz Kaya Balcı yaptı. Eylül 2015 tarihi itibariyle yenilenen yönetim sistemleri: TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sisteminin yeni versiyonları hakkında sunum yapan Balcı; üç yıllık geçiş sürecinde firmalara TSE’nin her türlü destek vereceğini vurguladı. Yeni yönetim sistemlerine geçişi en sıkıntısız şekilde gerçekleştirebilmek için TSE’nin eğitim programlarına başladığını da ifade eden Balcı; “Bu geçiş sürecinde bilgilendirme toplantıları, eğitimler, ön tetkik programları ile firmalarımızın yanında olacağız” diye konuştu. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ülkenin %56,6'sı ''mutlu''
Sonraki Haber Başkan Akpınar, Devlet Tiyatrosu'nun konuğu olacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?