ANA SAYFA > SPOR > Transferin son saatleri yılan hikayesine döndü

Transferin son saatleri yılan hikayesine döndü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Transferin son saatleri yılan hikayesine döndü

Transfer sezonunun en hareketli kulüplerinden biri olan Karşıyaka'da, transferin son günü birçok olaya sahne oldu. Karşıyaka'nın anlaşmaya vararak imza attırmak için İzmir'e getirdiği fakat kulüple sözleşme imzalamadan geri dönen golcü futbolcu Toto Tamuz transferi menajer kumpasına kurban giderken, son dakikada gelen transfer yasağı az kalsın 2 transferin daha iptaline yol açıyordu.

Golcü transferi yapamadan transfer dönemini kapatan Karşıyaka'da, gündeme gelen son isim olan Toto Tamuz transferinin neden gerçekleşmediği ortaya çıktı. Karşıyaka yöneticileri Nijerya asıllı İsrail'li golcüyle anlaşarak oyuncuyu dün sabah saatlerinde İstanbul'a getirdi. Toto'nun menajerlerinin kulüpten daha fazla para almak için oyunları da tam bu noktada başladı. Sabah 9.15'te uçağı İstanbul'a inen Toto'nun menajerleri farklı bahanelerle oyuncuyu akşam 21.15'e kadar İzmir'e getirmedi. Toto İzmir'e geldiğinde ise transferin bitmesine sayılı saatler kalmış ve başka bir alternatif oyuncuya imza attırma şansı ortadan kalkmıştı. Bu durumdan yararlanmak isteyen Toto'nun menajerleri, daha önce anlaşma sağlanan rakamın 2-3 katı rakamları içeren bir sözleşmeyi masaya koyunca yönetim şoka uğradı. Küçük oyunlarla kulübü zor durumda bırakarak kendi şartlarını dayatmayı planlayan Toto'nun menajerlerinin bu planı tutmadı ve yöneticiler bu şartlar altında sözleşme imzalamayacaklarını söyleyerek oyuncuyu gönderdi. Karşıyaka böylece, transfer dönemini golcü transferini tamamlayamadan sonlandırmış oldu.

Önce fesh etti, sonra devam dedi, sonra tekrar gitti

Karşıyaka'da bir son dakika gelişmesi de golcü futbolcu Taha Balcı konusunda yaşandı. Eski yönetim görevden ayrılmadan önce sözleşmesini fesh eden, yeni yönetim göreve gelince kulüpte yoluna devam etmek istediğini söyleyen Taha Balcı, transferin son gününde tekrar sözleşmesini fesh ederek 3. Lig ekibi Tokatspor'a transfer oldu. Taha'nın da ayrılışının ardından Karşıyaka'nın elinde forvet alternatifi olarak iki tecrübeli golcü Necati ve Gökhan Ünal kaldı.

Son dakikada transfer yasağı

Karşıyaka transfer döneminin son gününde en büyük şoklardan birini de federasyondan gelen haberle yaşadı. Yeni transfleri Mahmut ve Özkan'ın lisansını almak için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuran yönetim "Ali Yüksel Can'a olan 100 bin liraya yakın borcunuz sebebiyle transfer yasağınız var, lisans çıkartmazsınız" yanıtını aldı. Son dakikada gelen bu yasakla sarsılan yeşil kırmızılılar, hızlı bir şekilde yasağı kaldırmak için gereken ödemeyi federasyona yaptı ve yeni transferlerinin lisansını çıkarttı.

Engin Baytar ve Mehmet Akgün kadro dışı

Takımda düşünülmediği halde sözleşmeleri bir türlü fesh edilemeyen Engin ve Mehmet Akgün'ün de ayrılmama konusunda direndiği ve kadro dışı bırakıldığı öğrenildi. Alacaklarına karşılık yönetimin ödemeyi teklif ettiği miktarı beğenmeyen iki isim, takımdan ayrı olarak çalışmalarını sürdürecek. Engin Baytar eski takımı Galatasaray'da da takımdan ayrılmak istemeyince kadro dışı kalmış, bir buçuk yıl boyunca maça çıkmadan kulüpten maaş almaya devam etmişti.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir ekonomisi küçülüyor
Sonraki Haber Karşıyakalı engelli basketbolcular ilgi bekliyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?