ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Trafik kazasında kaybettikleri öğretmenleri anısına sergi açıyorlar

Trafik kazasında kaybettikleri öğretmenleri anısına sergi açıyorlar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Trafik kazasında kaybettikleri öğretmenleri anısına sergi açıyorlar

Menemen Seyrek Villakent Anadolu Lisesi öğrencileri, trafik kazasında kaybettikleri öğretmenleri anısına sergi açıyor. Çok sevdikleri öğretmenlerinin gösterdiği yolda ilerlediklerini belirten öğrenciler, hem anısını yaşatacak, hem de yeteneklerini sergileyecek.

Öğrencilerin konuyla ilgili açıklamalar şöyle:

"Bir öğretmen, sadece “bir öğretmen” değildir. O; bilgisiyle, şefkatiyle, sevgisiyle çoğaltan ve çoğalan kişidir: Bir dert ortağı, bir sırdaş, bir arkadaş, bir ağabey, bir abla, bir baba veya bir anne… Kendi kanından olmayana kendi canından damla damla verir, her yeni öğrencisiyle bir mum misali erir… ve bu fedakârlığın garip bir cilvesiyle eridikçe çoğalır! Bu mum öyle bir mum ki küçüldükçe ışığı kuvvetlenir, aydınlattıkları artar, gösterdikleri keskinleşir… Bu mum küçüldükçe efsaneleşir.

Biz, Seyrek Villakent Anadolu Lisesi ailesi olarak geçtiğimiz 24 Mart 2018 günü , ailemizin kıymetli bir üyesinin, ismi gibi uçsuz bucaksız bir “Derya”nın, değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Derya ATLI’nın İzmir-Akhisar yolunda trafik kazası sonucu zamansız kaybıyla sarsıldık, ancak onu temsil eden o mum sönmedi: O’nun tarifsiz acısıyla yanan genç yürekler, yine O’nun bilgisiyle, şefkatiyle ve sevgisiyle asla sönmeyecek, söndürülemeyecek birer ışığa dönüştü. Kaybın ateşi çoğaldı, çoğaldı ve onun aziz hatırasını yaşatmak isteyen öğrencilerinin kalbinde dev bir yangına dönüştü.

İşte ziyaretçiler, okulumuzca 11-13 Haziran 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan fotoğraf sergimizde bu dev yangının yaratıcı yansımalarına tanıklık edecekler: Seyrek Villakent Anadolu Lisesi’nin 10. ve 12. sınıf öğrencileri, Okul Müdürü Volkan AKTÜRK’ün de katkılarıyla kendilerine ve çevrelerine ne kadar duyarlı olduklarını; acıyla değil, ancak bilgi, şefkat ve sevgiyle nasıl çoğaldıklarını, Derya Öğretmen’lerinin hatırasını nasıl yaşattıklarını ve yaşatacaklarını kendi objektiflerinden izlenimler eşliğinde İzmirlilerle paylaşacaklar. Sergimize tüm İzmirliler davetlidir."

Sergi yeri: Karşıyaka Belediyesi Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı Sergi Salonu (Suat Taşer Tiyatrosu karşısı)
Açılış saat: 11 Haziran 2018 Saat 13.00

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Beylikdüzü'nün geçen Karşıyaka'nın küçük kızları grup birincisi
Sonraki Haber Pınar KSK U15 çeyrek finalde Efes'e kaybetti klasmana kaldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?