ANA SAYFA > SPOR > TOKİ, Karşıyaka Stadı'nda incelemede bulundu

TOKİ, Karşıyaka Stadı'nda incelemede bulundu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
TOKİ, Karşıyaka Stadı'nda incelemede bulundu

TOKİ tarafından ihalesi Ali Acar İnşaat Şirketine yapılan Karşıyaka Stadı ve Sosyal Tesisleri yapımı ile ilgili TOKİ müfettiş ve danışmanları ile inşaat şirketi temsilcilerinden oluşan bir heyet bugün kulübü ziyaret ettiler.

İnşaat alanlarını gezen ve kulüpte Başkan Fatih Diniz ve sportif işlerden sorumlu 2. başkan Azat Yeşil ile bir araya gelen heyet, ön hazırlıkların bir an önce tamamlanıp, yer teslimi ile birlikte şantiye binasının kurulup inşaata en kısa zamanda başlanacağının bilgisini verdiler.

KSK Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Diniz ve 2. Başkan Azat Yeşil ile KSK adına projeyi geliştiren eski asbaşkan Ali Erten’in de katıldığı toplantıda önce mevcut durum değerlendirildi.  Müteahhit firma yetkilisi , aynı zamanda stat inşaatının Şantiye Şefliğini de yürüteceği öğrenilen İnşaat Mühendisi Erkan Bıyıklı  bundan sonraki iş programı ve süreç hakkında bilgi verdi.
Toplantıya katılan tüm taraflar ve kulüp yöneticileri, sürecin hızlandırılması ve inşaatın bir an evvel başlaması konusunda mutabakata vardılar.

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK:

Toplantıya katılan Ali Erten’den aldığımız bilgilere göre:
Öncelikle kadastro yolları nedeni ile belediyeye ödeme yapılacak ve stad  alanının tek parsel haline getirilmesi işlemi tamamlanacak. Bu işlem için gereken kaynak hazır . Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işlemleri tamamladı. Ödemeyi yapmak üzere bakanlıktan yetki belgesi bekliyor.

En kısa zamanda statik uygulama projesine esas olacak zemin etüdleri yapılacak. Elde edilecek bilgilere göre statik , mekanik ve elektrik uygulama projeleri  tamamlanacak ve Karşıyaka Belediyesine İnşaat Ruhsatı için başvuru yapılacak. Buradan sonuç alınamazsa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan inşaat ruhsatı alınacak.

Bu arada eş zamanlı olarak kulüp yönetimimiz, Spor Bakanlığı ile , arazinin boşaltılması ve sonraki şartları belirleyecek şekilde bir protokol imzalayacak, akabinde öncelikle stad kısmı olmak üzere hafriyat ve yıkım işlemleri yapılacak.

Şu anda mimari proje hazır. Ancak kulüp yönetimimiz, bu proje üzerinde esası etkilemeyecek şekilde , alan kullanımları ile ilgili olarak bazı küçük değişiklikler yapmak istiyor. Bu konular Mimar Bahadır Kul ile görüşülecek.



Fotoğraflar: Vehbi Moğol

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İstanbul kulüplerinin gözü Egemen'in üstünde
Sonraki Haber Barış Hersek Milli formayı istiyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?