ANA SAYFA > İZMİR > Tire’nin çeşmeleri İzmir Üniversitesi öğrencilerine emanet

Tire’nin çeşmeleri İzmir Üniversitesi öğrencilerine emanet

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tire’nin çeşmeleri İzmir Üniversitesi öğrencilerine emanet

Tire’nin tarihi ve kültürel mirasının korunarak gelecek kuşaklara aktarılması çalışmalarına destek veren İzmir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri Rölöve stajlarını Tire’de gerçekleştirdi.

İzmir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri tarafından yaz stajı kapsamında Tire’nin tarihsel ve kültürel olarak önemli bir bölümünü oluşturan tarihi Çeşmelerinin rölöveleri alındı. Tire’nin tarihi zenginliği üzerine yapılan envanter çalışmasına katkıda bulunan öğrenciler, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlem Atalan,  Arş. Gör. Gizem Özer ve Arş. Gör. Zeynep Sevinç ile birlikte Tire merkezinde bulunan Çatalçeşme, Yıldız Çeşme ve Gökçen Efe Çeşmesi üzerinde gruplar halinde çalıştı. Tire halkı tarafından ilgi ile karşılanan çalışmalar sonunda elde edilen çizimlerin düzenlenip arşivlenmesi ile çeşmelerin ölçümleri gelecek kuşaklara da aktarılmış olacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Erzurum kampına 15 genç ile gitti
Sonraki Haber 3X3 Türkiye Turu Bostanlı etabı sona erdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?