ANA SAYFA > İZMİR > THY'nin İzmir-Cenevre arası direk uçuşları başlıyor

THY'nin İzmir-Cenevre arası direk uçuşları başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
THY'nin İzmir-Cenevre arası direk uçuşları başlıyor

Türk Hava Yolları (THY) İzmir Bölge Satış Müdürü Hakan Nalbantlı, İzmir-Cenevre arası direk uçuşların kısa sürede başlayacağını açıkladı.

Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER), Türk Hava Yolları (THY) Bölge Satış Müdürü Hakan Nalbantlı'yı ağırladı. Nalbantlı'nın yaptığı sektörel sunum öncesinde BATÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kazançoğlu, İzmir iş dünyasının direkt uçuş taleplerini gündeme getirdi. Direk uçuşların önemli olduğunu ifade eden Kazançoğlu, "THY Türkiye'nin gurur kaynağı bir şirket. İstanbul önemli bir kavşak noktası durumunda. İzmir'e de önemli bir yatırım yapılarak dünya standartlarında iç hatlar terminali kazandırıldı. Ama kentimizi harekete geçirmek için daha çok sefer lazım. İş hayatının canlanması için direkt uçuşlar çok önemli. Direk uçuş olmayınca İzmir'e maalesef siz de olsanız gelmezsiniz. Beklentimiz İzmir'e daha çok yardımcı olunması" diye konuştu.

Uçuşlarda İzmir'in yurt dışı aktarma merkezi olması taleplerini değerlendiren Nalbantlı, yaz aylarında İzmir'den Almanya'nın belli bölgelerine direk seferlerin olduğunu anlattı. Yakın zamanda Cenevre'ye seferlerin başlayacağını söyleyen Nalbantlı, "İzmir'den yurt dışına direk seferler başlatılması talebi mantıklıdır. Ben de bir yolcu olarak böyle olmasını isterim. Global bir havayoluyuz ve rakiplerimiz var. Dünya oyuncuları arasında bulunmak istiyoruz ve bu amaçla İstanbul pazarını biraz daha doyurmalıyız" diye konuştu.

Mevcut 280 civarındaki uçak sayısını 2021'e kadar 436 uçak kapasitesine ulaştırmak istediklerini anlatan Nalbantlı, sözlerine şöyle devam etti: "İzmir'den belli noktalara dış hat koyulması olamaz. Bir hattı HUB yapmanız için uçak koymalı, uçuş ve kokpit ekibi tahsis etmeniz lazım. Maalesef İzmir'de buraya uçak koysak bile görev alacak sayıda personel yok. Göndermek bir maliyettir. Sonuçta kar marjı düşünen bir şirketiz. İstanbul'da bile yolcuların yüzde 50'si dış uçuştan geliyor. İzmir kendi popülasyonuyla uçakları dolduramıyor. Olmayacak demiyorum ama bu altyapının oluşması lazım."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka Juan Palacios'a kavuşuyor...
Sonraki Haber Necati Ateş sonunda imzaladı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?