ANA SAYFA > MEDYA > TGS’de 32 yıl sonra bir ilk

TGS’de 32 yıl sonra bir ilk

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
TGS’de 32 yıl sonra bir ilk

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Olağan Genel Kurulu, sendika binasında yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitler ve katledilen gazeteciler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan genel kurulda, görevi devreden yönetimin faaliyet ve denetim kurulu raporları üyelerin oylarıyla ibra edilerek kabul edildi.

Genel kurulda TGS İzmir Şubesi’nin yeni yönetim, denetim ve disiplin kurulları da belirlendi. Mevcut Şube Başkanı Halil İbrahim Hüner’in yeniden aday olduğu genel kurulda, TGS İzmir Şubesi’nin kuruluşundan bu yana geçen 32 yıllık tarihinde bir ilk gerçekleşti. Halil İbrahim Hüner’in dışında 4 kişilik asıl yönetim kurulu üyeliklerine ilk kez 3 kadın gazeteci seçildi. Görevi devreden önceki yönetimde 2 kadın 2 erkek yönetici yer alırken, TGS İzmir Şubesi’nin yeni ana yönetim kurulunda ilk kez 3 kadın gazeteci görev aldı. TGS üyelerinin oyları ile TGS İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Anadolu Ajansı muhabirliğinden emekli  ve halen turizmnew.com İzmir Temsilcisi Halil İbrahim Hüner, 9 Eylül Gazetesi Editörü Seyhan Kurtman, Ulusal Kanal Muhabiri Belma Yücel, Ege Telgraf Gazetesi Haber Müdürü Esra Kapar’dan oluştu. Şubenin 20 kişilik ana yönetim, denetim ve disiplin kurullarında da 10 kadın göreve seçildi. 

TGS GENEL KURUL BİLDİRİSİ

TGS İzmir Şubesi, seçimin tamamlanmasının ardından Genel Kurul Bildirisi açıkladı. Bildiride, AKP iktidarları döneminde gazetecilere yönelik artan saldırılar, baskılar, dava ve tutuklamalar ile hukuk dışı kararlarla gazetelere, televizyonlara kayyum atanması ve bu kuruluşların kapatılmasıyla yaşanan ağır sürece dikkat çekildi. Bildiride, TGS çatısı altında sendikal örgütlenme, antidemokratik uygulamalarla tüm meslek örgütleri ve basın emekçilerinin ortak mücadele etmesi çağrısı yapıldı. TGS İzmir Şubesi Genel Kurul Bildirisi’nde şu görüşler açıklandı: “Türkiye’de, ağır hukuk ve anayasa ihlalleriyle basın ve ifade özgürlüğünde de en zor dönemlerden birini yaşıyoruz. AKP hükümetinin kamuoyunu gerçek haberlerle bilgilendiren yayın organlarına yönelik antidemokratik, basın ve ifade özgürlüğüne aykırı uygulamaları son dönemde basın emekçilerine fiziki saldırılara dönüşmüştür. Bunun son örneği de Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a kameralar önünde yapılan suikast girişimidir. Devleti, hükümeti yönetenlerin gazetecileri hedef göstermesi bu saldırılara zemin hazırlamıştır. Can Dündar’ın yara almadığı saldırıda NTV muhabiri Yağız Şenkal ise şans eseri hafif yaralandı. Bu saldırı gazetecilerin yaşadığı tehlikelinin boyutunu bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Bu suikast girişiminden gerekli ders çıkarılmalıdır. Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül, saldırının hemen ardından MİT tırlarıyla ilgili haberleri nedeniyle yargılandıkları davada hapis cezasına da çarptırıldı. Bu karar habercilik ve gazeteciliğin cezalandırılmasıdır. TGS İzmir Şubesi olarak Türkiye’de demokrasiye, basın ve ifade özgürlüğü ile insan haklarına yönelik saldırılar ile iktidarın antidemokratik tüm uygulamalarına karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Basın emekçilerini bu onurlu bu mücadelede TGS çatısı altında sendikal örgütlenme ve etkin dayanışmaya çağırıyoruz.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bilge Çınarlar el emeklerini sergiledi
Sonraki Haber ‘Smyrna Rüzgarı’ Paris’ten sonra İzmir’de

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?