ANA SAYFA > GÜNDEM > ''Tek tuşla Karşıyaka''

''Tek tuşla Karşıyaka''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Tek tuşla Karşıyaka''

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı işbirliği ile hayata geçirilecek olan “Çevrimiçi Karşıyaka” projesi için protokol imzalandı.

Proje kapsamında geliştirilecek olan akıllı telefon uygulaması sayesinde kente ilişkin A’dan Z’ye tüm bilgiler bir tuş kadar yakına getirilecek. Vatandaşlar, Karşıyaka'yla ilgili tüm bilgi ve hizmet detaylarına tek tuşla ulaşılacak.

İZKA DESTEKLİYOR

Vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak, hizmette kaliteyi ve hızı artırmak için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, İZKA tarafından desteklenen Çevrimiçi Karşıyaka Projesi’ni başlattı. Projenin protokolü Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar ve İZKA Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban tarafından imzalandı. İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) “Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı” kapsamında 325 bin TL tutarında hibe desteği almaya hak kazanan proje, Karşıyaka'yla ilgili tüm bilgi ve hizmet detaylarına, akıllı cep telefonlarından tek tuşla ulaşma imkanı sağlayacak.

HEDEF 50 BİN KİŞİ

Bir akıllı telefon uygulaması olan “Çevrimiçi Karşıyaka” ile kentteki sosyal, kültürel, turistik ve sanatsal değerlere; bütün kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri hakkında her türlü bilgiye; Karşıyaka’daki tüm organizasyon bilgilerine bir akıllı telefon aracılığıyla ulaşılabilecek. Ayrıca, mobil anket çalışmaları ve yön-yer bulma planlaması yapılabilecek. Halkın yerel yönetim sürecine dahil edilmesi hedefine de katkı sağlayacak bu projeyle, kent genelinde en az 50 bin kişiye ulaşılacak. Ücretsiz olarak akıllı cihazlara yüklenebilecek olan uygulama, on gün içinde vatandaşların kullanımına sunulacak.

HAYATI KOLAYLAŞTIRIYORUZ

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Bilgi toplumunda ve teknolojinin yoğun bir ağ oluşturduğu şu süreçte insanların bilgiye daha kolay ulaşması gerekiyor. Biz belediye olarak toplumun hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Bu protokolle birlikte artık Karşıyaka’da yaşayan veya kente yeni gelen herkes akıllı telefonlarından istedikleri bilgiye ulaşabilecek. Kentteki tüm etkinlikler, bilinmesi gerekenler, bu proje sayesinde cep telefonlarında olacak” dedi.

BELEDİYEYİ TEBRİK EDİYORUZ

İZKA Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban ise “Bu proje, bilgi teknolojilerinin kent hayatında kullanılabilmesine yönelik önemli katkılar sağlayacak. Karşıyaka Belediyesi’ni ve ekibini tebrik ediyoruz. Projenin olumlu sonuçlarını bir yıl sonra hep beraber göreceğiz” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Engin Gençoğlu: ''En büyük rakibimiz biziz!''
Sonraki Haber ''Aşk olsun, Siyaset!..''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?