ANA SAYFA > EKONOMİ > Tavuk etine talep düştü, vatandaş hindiye yöneliyor

Tavuk etine talep düştü, vatandaş hindiye yöneliyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tavuk etine talep düştü, vatandaş hindiye yöneliyor

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre tavuk yumurtası üretimi bir önceki aya göre düşüş gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun son verilerine göre tavuk yumurtası üretimi Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 8, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 2.5 azalırken toplam tavuk yumurtası üretimi 1.4 milyar adet olarak kayıtlara geçti.

Sonuçlara göre Kasım ayında kesilen tavuk sayısı bir önceki aya göre yüzde 2.2 artarak 87 milyon olarak gerçekleşti. Bununla birlikte tavuk eti üretimi Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 2.5 artarken 152 bin 074 olarak gerçekleşti. Ancak bu rakam geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2.4 azalma anlamına geliyor.

Tavuk etinde yaşanan düşüşe rağmen açıklanan son verilere göre hindi eti büyük bir artış gösterdi. Kesilen 392 bin adet hindiden 3 bin 974 ton et elde edilirken bu oran bir önceki aya göre yüzde 7.8, bir önceli yılın aynı ayına göre yüzde 8.9 artış anlamına geliyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ercan Yıldız: Hak etmediğimiz bir mağlubiyet aldık
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka İtalya'da galibiyet peşinde

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?