ANA SAYFA > İZMİR > TATİLCİLERE ORMAN BROŞÜRÜ

TATİLCİLERE ORMAN BROŞÜRÜ

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
TATİLCİLERE ORMAN BROŞÜRÜ

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ormanlık alanları yangından korumak için yeni bir uygulama başlattı.

Uygulama ile ormanlık alanlarda dikkat edilmesi gereken kurallar konusunda halkın bilinçlendirilmesi için trafik noktaları oluşturularak broşürler dağıtılacak.

"Ormanları yangınlardan ancak sen koruyabilirsin" sloganı ile yola çıkan İzmir Orman Bölge Müdürlüğü uygulamanın ilk ayağını Menderes'te gerçekleştirdi. Menderes ile Gümüldür, Seferihisar, Kuşadası güzergahında polis noktaları oluşturularak, tatilcilere yangınlardan korunmanın yollarını ve ormanın faydalarını içeren broşürler ile hediyeler dağıtıldı.

Menderes Orman İşletmeleri Müdürü Ahmet Köle, orman yangınları konusunda İzmir'in turizm dolayısıyla hassas bir bölge olduğunu belirterek, "Orman yangınları konusunda halkı bilinçlendirme adına çalışma başlatıldı. Hem vatandaşlarımızı orman yangınlarına dikkati çekmek, ALO 177'yi duyurabilmek için broşürler ve hediyeler dağıtıyoruz. İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ile birlikte bir çalışma yürüttük. Halkın kullanabileceği araç kokuları, broşürler, kalem, şapka gibi sürekli göz önünde bulundurulabilecek araçlarla uyarmaya çalıştık" dedi.

Vatandaşlar ise uygulamanın gerekli olduğunu belirterek, yangın konusunda daha hassas davranacaklarını ifade etti. Polisi gören kimi vatandaşlar radara girdiklerini zannederek tedirgin olurken, kimileri de emniyet kemeri takma girişiminde bulundu. Vatandaşlar uygulamadan çok memnun olduklarını belirterek şöyle konuştu:

"Çok güzel bir uygulama. Çocuklarımızın geleceği için herkesin dikkat etmesi ve ormanlarımızı koruması gerekiyor. İlk önce radara girdik zannettik. Böyle bir uygulama ile karşılaşınca sevindik."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber PTT 1.LİG'DE YILIN GOLÜ AHMET ARI'DAN
Sonraki Haber BELEDİYE YAPTI AMA, HAYVANSEVERLER KULLANMIYOR...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?