ANA SAYFA > GÜNDEM > Tasma takıp, kafese kapattılar!..

Tasma takıp, kafese kapattılar!..

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tasma takıp, kafese kapattılar!..

Sahipsiz ve evcil hayvanlara uygulanan şiddete ve can dostların olumsuz yaşam şartlarına dikkat çekmek isteyen Karşıyaka Belediyesi, Evcil Hayvan Fuarı 2014'te ilginç bir etkinliğe imza attı.

Hayvanlarla empati kurmak isteyen gönüllü ziyaretçiler; hayvan kostümü giydi, tasma takılarak kafese kapatıldı, temsili olarak sopayla şiddete uğradı. Etkinliğe katılanlar "Artık can dostlarımızı daha iyi anlıyoruz" mesajı verdi.

İzmir'de gerçekleştirilen 17. Evcil Hayvan Fuarı'na (Pet Show 2014) katılan Karşıyaka Belediyesi, sahipsiz ve evcil hayvanlara yönelik uygulanan fiziki ve psikolojik şiddete dikkat çekmek ve karşılaştıkları tüm olumsuzluklara karşı farkındalık yaratmak için 'Can Dostlarımla Empati' etkinliği gerçekleştirdi. Engelsiz Sanat Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen etkinliği 7'den 77'ye yüzlerce ziyaretçi izledi. Empati çalışması, hayvan severlerden de büyük ilgi gördü.

ELLERİ, AYAKLARI BAĞLANDI

Can dostlar ile empati kurmaya gönüllü olan 7 hayvansever, oyun süresince farklı bir hayvanın kimliğine büründü. Peruk ve makyajlarla da canlandırdıkları hayvanlara benzetilen gönüllüler, temsili sahiplerinin komutlarına itaat etmeye çalıştı. Elleri ve ayakları bağlanan, tasma takılan hayvan severler hareket kabiliyetlerinin kısıtlanmasının zorluğunu yaşadı. Son olarak da katılımcılar üçerli gruplar halinde küçük krom kafeslere kapatıldı. Kafese sopalarla vuran insanlar nedeniyle korku dolu anlar da yaşayan gönüllü ziyaretçiler kısa bir süre için de olsa parmaklıkların diğer tarafından ve can dostların gözünden dünyanın nasıl göründüğünü hissetti.

ONLARIN DA CANI VAR

Etkinliğin sonunda hissettiklerini izleyiciler ile paylaşan hayvanseverler, "Bu etkinlik bizlere can dostlarımızın maruz bırakıldığı kötü muamelelerin aslında ne kadar acı verici ve korkutucu olduğunu gösterdi. Özellikle kafese kapatılmak çok bunaltıcıydı. Yüksek sesler de bizi ürküttü. Dışarıdaki insanların kemik göstermesi, sopayla kafese vurmaları ve çeşitli tepkileri kendimizi kötü hissettirdi. Bazı insanlar sevgisizlikleri nedeniyle hayvanlarımıza çok vahşi davranıyor. Onların da canı olduğunu unutuyoruz. Bir hevesle hayvan alıp sıkılınca sokağa atıyorlar. Hiçbir hayvana kötü davranmamalıyız. Aslında insanları eğitmek, can dostlara terapi yapmak gerekiyor. Bizi can dostlarımız konusunda daha da bilinçlendirdikleri için bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka AG, Pursaklar'ı yendi
Sonraki Haber CKD Karşıyaka Şubesi Bilimsel ve Laik Eğitim için alanlarda...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?