ANA SAYFA > MEDYA > Tarkan’dan Mutlu Yuva Seferberliği’ne destek

Tarkan’dan Mutlu Yuva Seferberliği’ne destek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tarkan’dan Mutlu Yuva Seferberliği’ne destek

Seferihisar Belediyesi, Türkiye için örnek bir hayvan yuvası kurmaya hazırlanıyor. Hayvan hakları mücadelesinin Türkiye’deki öncülerinden Prof. Dr. İsmet Sungurbey’in adı verilen sokak hayvanları yuvasına ilk destek Megastar Tarkan’dan geldi.

Seferihisar Belediyesi, Prof. Dr. İsmet Sungurbey Sokak Hayvanları Yuvası’nın tamamlanması için Mutlu Yuva Seferberliği adında bir destek kampanyası başlattı. Kampanyaya www.mutluyuvaseferberligi.org adresi üzerinden destek vermek, yuvanın tamamlanması için ayni veya nakdi yardımlarda bulunmak mümkün.

Seferihisar’ın hemen yanı başındaki bu yuvayı sıradan bir barınaktan ayıran üç özellik var. Bunlardan birincisi hayvanların özgürce ve aileleriyle birlikte yaşayacakları on dönümlük bir serbest alana sahip olması. Yuvanın diğer bir özelliği ise bölgede yaşayan insanların buraya gelerek hayvanların bakımına gönüllü olarak katılabilmesi. Yani burası hayvanların hapis ve tecrit edildiği bir yer değil, tersine, insanlarla buluştuğu bir yuva. Öyle ki, yuvanın içinde gönüllülerin konaklayabileceği altı odalı bir de misafirhane planlandı. Yuvanın üçüncü önemli özelliği ise içinde yaralı ve cerrahi sağaltıma muhtaç hayvanlar için bir de hastane yer alması. Tam teşekküllü bu yapının yanında, sert mizaçlı köpekler, yavrular ve hastalar için de ayrılmış özel alanlar mevcut.

Konu hakkında açıklama yapan Seferihisar Belediye Başkanı M. Tunç Soyer şunları söyledi: “Seferihisar’da sahipsiz, aç ve susuz sokak hayvanları için Türkiye’ye örnek bir yuva oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun için kurduğumuz Prof. Dr. İsmet Sungurbey Sokak Hayvanları Yuvası’nın yüzde yetmişini kısıtlı imkanlarımızla tamamladık. Hedefimiz yuvamızı Nisan 2015’te açmak. Ne var ki, bunun için duyarlı herkesin desteğine ihtiyacımız var. Megastar Tarkan, bu yolda bize destek veren ilk fikir önderi oldu. Kendisine sonsuz teşekkür ediyorum ve herkesi onun açtığı yola katılarak Seferihisar’ın Mutlu Yuva Seferberliği’ne destek vermeye davet ediyorum. Verilecek desteğin büyüklüğü hiç önemli değil. Önemli olan herkesin bu anlamlı kampanyaya dahil olması. Gelin, kimsesiz ve hasta hayvanların mutlu yuvasını Seferihisar’da hep birlikte kuralım.”

HABERE AİT VIDEO


PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Harika ikiliden caz nağmeleri
Sonraki Haber Buca Belediyesi üzüm üretecek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?